Kayseri´de eşi olan kadın doktorun intihar etmesinden sorumlu tutulan ve ?intihara yönlendirerek ölüme sebebiyet verme´ suçundan tutuklu yargılanan astsubay sanık, mahkemece oy çokluğu ile delil yetersizliğinden beraat ederek, serbest bırakıldı.
Kocasinan İlçesi´nde meydana gelen olayda yaklaşık 1 yıldır ERÜ Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi´nde görev yapan 27 yaşındaki doktor Z.Ö.T., astsubay olduğu öğrenilen eşinin tabancası ile kendine ateş ederek intihar etti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri genç doktorun hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından Z.Ö.T.´nin cansız bedeni otopsi için Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Astsubay eş A.T. ise ?intihara yönlendirerek ölüme sebebiyet verme´ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık A.T. (27) ile ölen Z.Ö.T.´nün babası M.Ö., annesi N.Ö. ve avukatlar hazır bulundu.
Savcı: ?Sanığın cezalandırılması suçlu aramaktan başka bir işe yaramaz?
Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında toplanan delillere göre sanık A.T. ile maktul Z.Ö.T.´nün yıllar öncesinden arkadaş oldukları, evlenmeye karar verip resmi nikah kıyarak birlikte yaşamaya başladıkları, ancak doktor kadın Z.Ö.T.´nün çalıştığı kurumdaki meslektaşı ile yakınlaşıp gönül ilişkisi yaşamaya başlayınca resmi nikahlı eşi A.T. ile düğün yapmaktan vazgeçerek, A.T.´ye boşanma davası açtığı ifade edildi. Z.Ö.T.´nün yaşadığı gönül ilişkisinin gündeme geldiği, bu ilişkinin gerek ailesi, gerekse ilişki yaşadığı kişinin ailesinin olayı duymasının ardından maktul kadının bunalımlı bir ruh halinde olduğu belirtilen mütalaada sanığın da bu ilişkiden haberdar olmasının ardından genç bir doktor olan Z.Ö.T.´nün yaşanan olaylar sonrası canına kıydığı, ölüme sebep olan silahın sanık A.T.´nin dışarıda olduğu sırada ateş aldığı polis tutanaklarında sabit olduğu, Z.Ö.T.´nün ölümünde sanığın herhangi bir etkisi bulunmayıp, sanığın intihara sürükleyip sürüklemediği ya da başkasına yaptırıp yaptırmadığı, sanığın eylemi hazırladığı, kimliği belirsiz şahsın ihbarının duyumdan hayali anlatım olduğu, bu konuda en küçük delil bulunamadığı anlatıldı. Bu olaydan en fazla acı çekenlerden olan sanığın cezalandırılmasının ortaya çıkan acı olaya suçlu aramaktan başka bir işe yaramayacağı ifade edilen mütalaada sanık A.T.´nin delil yetersizliğinden beraatını talep etti.
Ölen Z.Ö.T.´nün babası M.Ö.´nün savcılık mütalaasında tepki göstererek sanığın bir senaryo hazırladığını iddia ederken, annesi N.Ö. ise ?27 yaşında kızım, iki senelik doktor toprak oldu. Sanığın suçu ortadadır, en ağır şekilde cezalandırılsın? dedi.
Karar verileceği uyarısı ile son sözü sorulan tutuklu sanık A.T. ise ?Yüce adalete güveniyorum. Ben mağdur durumdayken sanık oluyorum? dedi.
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık A.T.´ye mahkeme başkanının karşı oyu ile delil yetersizliğinden oy çokluğuyla beraat kararı ile tahliye edilmesine karar verdi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.