Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, koronavirüs ile mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi girişindeki HES KODU Kontrol Noktasını denetleyerek, “Hayat Eve Sığar” uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında tüm Türkiye’de uygulanan “HES Kodu” sorgulaması Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde de titizlikle uygulanıyor. Akıllı telefonlara indirilen “Hayat Eve Sığar” uygulaması ya da SMS yolu ile alınabilen “HES Kodu” birçok alanda olduğu gibi Türkiye genelinde kamu hizmet binalarına girişlerde de uygulanıyor. Koronavirüs ile mücadelede maske, mesafe ve temizlik kurallarından asla taviz vermeyen Doktor Başkan Memduh Büyükkılıç, “HES Kodu” uygulamasının belediye hizmet binaları girişinde yapılmasının toplum sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediyesi girişindeki HES KODU Kontrol Noktasını denetleyen Başkan Büyükkılıç, “Kamu alanlarında vatandaşlarımızın HES Kodu olmadan hizmet alamamaları yönünde bir sınırlama getirildi. Burada amaç insanlara eziyet etmek değil, hem kendilerini korumak, hem de buradaki çalışanları korumak. Dolayısıyla mağdur etmemek için de burada görüldüğü gibi HES kodu Kontrol Noktası oluşturmak suretiyle vatandaşlarımızın bu hizmetten yararlanmasını sağladık. Bu anlayış içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak kod alma konusunda da vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Büyükkılıç, hizmetlerden yararlanabilmek için belediyeye gelen bir vatandaşa da yardımcı oldu.
Kamusal alanlar dâhil pek çok yerde kullanılan HES Kodu, “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması üzerinden ‘HES kodu işlemleri’ bölümüne girilerek ya da SMS yöntemiyle alınabiliyor. HES Kodu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar Sağlık Bakanlığı’nın www.hayatevesigar.saglik.gov.tr internet sitesini ziyaret edebilir.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.