Vali Günaydın ‘Tüm insanlar eşittir’ derken, Başkan Büyükkılıç ise ‘Misyonumuz insan odaklı şehirleşme’ değerlendirmesinde bulundu.
Vali Günaydın'ın '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' Mesajı
TÜM İNSANLAR EŞİTTİR
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.
"Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmesi nedeniyle, her yıl 10 Aralık 'Dünya İnsan Hakları Günü' olarak kutlanmaktadır" sözleriyle başlayan mesajında Vali Günaydın; "Ülkemiz tarafından da 6 Nisan 1949’da onaylanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların dil, din, ırk ayrımı gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 71. yılını kutladığımız bugünde, insanların hak ve özgürlüğünü teminat altına alan bu beyannameye ilk imza atan ülkelerden biri olmanın gururunu yaşamaktayız. Tarih boyunca farklı kültürlere ve dinlere kucak açarak dünya barışına önemli katkılar sağlayan Ülkemiz, bu konudaki duyarlılığını her zaman ortaya koymuştur. İnsana çok değer veren bir dinin mensupları olarak, insan hakları bilincinin gelişmesi için toplumun tüm kesimleri 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü bir fırsat olarak görmelidir. İnsan haklarının korunmasını ilke edinen Devletimiz iyilik ve şefkate ihtiyaç duyan milyonlarca dertli insanın umudu ve güvencesi olmaya devam edecektir. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle, insan haklarının ön planda tutulduğu ve korunduğu güvenli bir dünya temennisiyle, Dünya İnsan Hakları Günü’nü tebrik ediyor, bütün vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Başkan Büyükkılıç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir açıklama yaptı

MİSYONUMUZ İNSAN ODAKLI ŞEHİRLEŞME
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabulünün yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada insanı merkeze almayan hiçbir işin başarılı olamayacağını belirtti. Bu anlamda insan odaklı bir şehirleşmeyi misyon olarak kabul ettiklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesini benimseyen bir yönetim anlayışına sahip olduklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Şehir İnsandır” diyerek yola çıktıklarını ve her zaman insanı da şehri de saygın ve hizmete layık gördüklerini dile getirdi. Şeyh Edebali’nin sözü olan “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesiyle hareket ettiklerini dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Ünlü Mimarımız Merhum Turgut Cansever’in dediği gibi ‘Şehri İnşa ederken, nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil, inşa ettiğiniz şehri tahrip eder’ anlayışından hareketle inşaat odaklı değil İnsan odaklı bir şehirleşmeyi misyon olarak belirledik. Her zaman bu misyon doğrultusunda çalıştık ve yaptığımız hizmet ve yatırımların odağına insanı koyduk” dedi.
‘Gönül Belediyeciliği’nin de insana verilen değerin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Gönlümüzü herkese açan bir anlayışa sahibiz. Hiçbir zaman ayrıştırmadık, ötekileştirmedik. Yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Hiçbir insanın gönlünü kırmamaya özen gösterdik. Bu anlayış ve hassasiyetle hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün üzerinden 71 yıl geçmiş olmasına rağmen dünyanın pek çok yerinde insan hakları ihlallerinin ve hatta insanın en önemli hakkı olan yaşam hakkı ihlallerinin yaşandığına da vurgu yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, insan hakları ihlallerini yapanın da insan olduğuna dikkat çekerek bu durumun bugünün dünyasında var olan güçlünün haklı olduğu anlayışı yerine, haklının güçlü olduğu anlayışıyla değişebileceğini kaydetti.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.