EĞİTİM BİR SEN KAYSERİ 1 NO´LU ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN,

?LİSELERE YERLEŞTİRMEDE MUHTEMEL PROBLEMLER İÇİN TEDBİR ALINMALI?

EĞİTİM BİR SEN KAYSERİ 1 NO´LU ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN,
Yaşam 3.07.2018 17:35:23
Haberi Sesli Oku

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 No´lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, TEOG sınavının kaldırılmasından sonra uzun tartışmalara neden olan LGS sınav sonuçlarıyla ilgili olarak, yerleştirmelerde ortaya çıkacak muhtemel problemler için önceden önlem alınması gerektiğini söyledi.

İlk kez bu yıl uygulanacak olan LGS sisteminde bazı sorunların yaşanma ihtimalinin belirtildiğini ifade eden Kalkan, ?LGS sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile öğrenci alan okulların kontenjanları çok yeterli değil, Kayseri merkezde iki fen lisesi, dört Anadolu Lisesi, dört Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bazı bölümleri yer almaktadır. Öğrenciler merkezi yerleştirme ile yerleşemezlerse yerel yerleştirme sistemi üzerinden bir orta öğretim kurumuna yerleşecekler. Kayıt bölgelerinin ilişkilendirilmesinde farklı bölgelerdeki okulların belirlenmesi ve öğrencilerin bir okul türünden en fazla üç okul tercih edebilecek olması, zorunlu olarak öğrencilerin istemediği okullara yerleştirilecek olması hali hazırdaki sorunlar olarak karşımızda durmaktadır? dedi.

Rehberlik çalışmalarında farklı yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini kaydeden Kalkan, ?Velilerin bilgilendirilmesi için rehberlik çalışmalarına farklı yaklaşımlar getirilmesi gerekmektedir, sistemin iyi işleyebilmesi için eğitimin tüm paydaşları eş güdüm halinde tercih ve yerleştirme sürecine katkı sağlamalıdır. Mahalli yerleştirme ile öğrenci alan okulların hangi bölgelerden öğrenci alacağı sistem üzerinden gözükmektedir, bu okullar herkesin ulaşabileceği mecralarda ilan edilmelidir? diye konuştu.

İlk kez uygulanacak olan LGS´nin temel handikapının, öğrencilerin istemediği okullara kayıt yaptırmak zorunda kalma ve çoğu öğrencinin açık liseye kaydırılması ihtimali olduğunun altını çizen Kalkan, ?Eğitim yöneticileri problem çözme kabiliyetlerini gözden geçirmeli bu süreçte velilerin ve öğrencilerin belirsizlikten, bilgisizlikten ve programın yeni uygulanıyor olmasından kaynaklı mağduriyetler yaşamaması için çözüm odaklı yaklaşımlara ihtiyaç vardır? ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.

Talas Belediyespor U-19, sahasında Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu

Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.