Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş Kayseri Şeker Fabrikasında Şeker Pancarının Fabrikaya girişinden şeker oluncaya kadar geçirdiği aşamaları bir bir inceledi. Elitaş Kayseri Şeker Türkiye´nin gururu haline geldi dedi.
Burada konuşan Mustafa Elitaş, daha önceden fabrikaya çok gelmiştim. Ancak bu sefer Şeker pancarı şeker oluncaya kadar hangi aşamalardan geçtiği, Fabrikaya pancar girişinden itibaren kantarda tartılması, numune alınması ölçümlerin nasıl yapıldığına kadar bütün aşamaları daha yakından inceleme fırsatı bulduğunu belirtti.
Su fakiri olan ülkemizin topraklarının korunması ve suyun tasarrufu bakımından önem arz eden şeker pancarı tarımında damla sulama uygulamaları hakkında da Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Akay dan bilgi alan Mustafa Elitaş, Kayseri Şeker´in sürdürülebilir tarım uygulamaları ışığında damla sulama yöntemi ile sulanan ve özel bir uygulama ürünlerini olan pancarları da inceledi ve 17-18 polar değeri olan pancarın verim değerlerinin de pancar tarımı ve çiftçiler için çok önem arz ettiğine dikkat çekti. Dekara verimin eskiden 5-6 ton iken şimdi 10 ton´a kadar arttığını görüyoruz. Bu gelişmelerden dolayı Kayseri Şeker yöneticilerini tebrik ediyorum. Pancar çiftçisine çok büyük katkılar sağlanıyor dedi.
Kayseri Şeker Fabrikasının en büyük ortağının Kayseri pancar Kooperatifi olduğunu belirten Elitaş, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay´ın azimli çalışmaları Kayseri Şekeri Türkiye´nin gururu haline getirdiği için tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Şeker Pancarının Ülkemiz için stratejik bir ürün olduğunu bu nedenle Pancar tarımına her geçen gün ilgisinin arttığını belirten Elitaş, 15 yıldır bu işle ilgileniyoruz artık biz de Pancarcı olduk dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da konuşmasında 19 Ekim Cuma günü Kayserimize teşrif eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a Şeker Pancarı tarımına katkılarından dolayı çiftçilerimiz adına teşekkürlerini ilettiklerini, Şeker sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıları da arz ettiklerini ve Sektörün geleceği ile ilgili olarak Kayseri Şeker´in projelerinden de bahsettiklerini söyledi.
Başkan Akay; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı olarak görevini sürdürmekte olan Kayseri Milletvekilimiz Sayın Mustafa Elitaş her zaman Kayseri Şeker´in, Şeker Pancarı çiftçisinin, ülkemiz çiftçisinin yanındadır. Sayın Bakanımız, Türk çiftçisinin sorunlarını önemsedikleri için akından takip ediyor. Sorunların çözümü konusunda sürekli çözümler ortaya koyuyor. Bu gün de Kayseri Şeker Fabrikamıza teşrif ederek şeker Pancarı çiftçisinin elde ettiği ürünlerinin fabrikaya giriş ve değerlendirme aşamalarını tek tek incelediler dedi.
Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü; Bilindiği üzere Şeker Pancarı Türkiye´de stratejik bir üründür. Şeker sektörü stratejik bir sektör, Orta Anadolu çiftçisi için Şeker Pancarı vaz geçilmez bir ürün, Onun için bu işin başarılı bir şekilde yönetilmesine ihtiyaç bulunmaktadır.
Kayseri Şeker gücü nispetinde Türkiye´de bu işi en başarılı şekilde yapma iddiasında olan bir kuruluştur. İstiyoruz ki bütün şeker sektörü aynı şekilde performansını ortaya koysun ve Ülkemizin şeker ihtiyacı karşılansın, Türkiye yurt dışından şeker ithal etmesin bu nedenle; Konumuz sadece Kayseri şeker Fabrikası değil aynı zamanda Türkiye´deki Şeker Fabrikalarıdır. Sektörün içerisinde bulunduğu sorunları da kendileri ile paylaşma imkanı bulduk. Sektörde Pancar fiyatlarının artmasının yanında maliyetlerde de önemli bir artış yaşanmıştır. Bu artışı karşılayacak bir satış politikası ortaya konulamadı. Satış fiyatı belirlenemedi. Şeker fiyatlarında artış olmadı. Bundan dolayı bütün Şeker Fabrikalarının sıkıntıda olduğunu görüyoruz. Ümit ediyoruz bu konuda yeni düzenlemeler ortaya çıkar dedi.
Ziyaret esnasında, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede ve Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez ile Genel Müdür yardımcısı Kazım Duygulu ve diğer yetkililer de hazır bulundular.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.