Güncel
06 Ağustos 2019 - 17:31
Güncelleme: 06 Ağustos 2019 - 17:31

ELİTAŞ YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMİŞ

Kayseri, İncesu ve Mimarsinan OSB Başkanları ile KEPSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ?Elektrik tartışması´nda ortak basın toplantısı yaptı

ELİTAŞ YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMİŞ
Haberi Sesli Oku

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, İncesi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baktır, Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut, KEPSAŞ (Kayseri Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi) Genel Müdür Yardımcısı Bekir Çataloluk, Kayseri OSB Başkan Vekili Süleyman Sarptaş, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Yunus İmamoğlu, Mustafa Katırcıgil, Şaban Andaç, Ali İstanbulluoğlu, Bölge Müdürü Ali Yaprak, Bölge Genel Sekreteri Adil Özhan ve Birim Müdürlerinin katılımı ile bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Kayseri OSB Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri, haber müdürleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan Elektrik Fiyatları Uygulamaları hakkında basın mensuplarına detaylı bilgiler verdi.

Başkan Nursaçan; Türkiye´de ki organize sanayi bölgelerinde 50 binin üzerinde tesis üretim yapıyor. Bu fabrikalarımızın her biri, Türkiye´nin önemli bir değeri.  Bizim bu fabrikalarımızı daha fazla üretmeye, istihdam sağlamaya ve ihracat yapmaya yönlendirmemiz gerekiyor.

Ancak; Kayseri OSB´deki sanayicilerimiz, son dönemde elektrik fiyatlarında çok ciddi fiyat artışıyla karşı karşıya gelmiştir.  Hem fiyat arttı hem de Son Kaynak Tedarik Tarifesi uygulaması nedeniyle, sanayicilerimiz elektrik birim fiyatlarını öngöremez hale geldi.

YEKDEM son kaynak tedarik tarifesi 20 Ocak 2018´de uygulamaya konuldu. Kayseri OSB olarak biz de,  1 Nisan 2018´de bu uygulamaya dahil olduk. Bilindiği üzere; YEKDEM; Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizmasını ifade etmektedir. EPDK´nın yayınlamış olduğu tahmini YEKDEM bedeli ile her ay birim fiyat oluşturulmakta ancak gerçekleşen YEKDEM, faturalar kesildikten 15 gün sonra açıklanmaktadır.

Bu fark, Bir sonraki ayda faturalara ilave edilmektedir.OSB´lerin işletme profiline bağlı olarak, enerji tüketimleri farklılık arz etmektedir.Bazı bölgelerde petro kimya tesisleri, bazı bölgelerde tekstil, otomotiv ve benzeri sektörler çoğunluğu teşkil etmektedir.  Bu durum, enerji tüketimlerini doğrudan etkilemekte dolayısıyla; her OSB´nin kendine özgü enerji tüketim profili ortaya çıkmaktadır.

Bu durumu şöyle açıklayabiliriz: Özellikle tatil günlerinde, bayramlarda, gece saatlerinde, bayramlarda gece saatlerinde, tatillerde gece saatlerinde,  zaman zaman sıfır maliyetle enerji tedariği mümkün olabilmektedir.

Bilindiği üzere; Kayseri OSB´de tatil günlerinde, bayramlarda ve gece saatlerinde çalışan tesis sayısı oldukça azdır.  Çoğunlukla sanayi tesislerimiz gündüz saatlerinde çalışmakta, bu durum da ortalama enerji maliyetlerimizi haliyle etkilemektedir.

Bu bakımdan; diğer OSB´lerle, Kayseri OSB´yi kıyaslamak doğru ve sağlıklı bir kıyaslama değildir.  Kayseri OSB olarak; KEPSAŞ ile yapılan her sözleşme döneminde en uygun koşullarda elektrik tedariği için azami çaba ve gayret gösterilmektedir.

Yine; açıkça ifade etmeliyim ki; KEPSAŞ´la yapmış olduğumuz sözleşmede KEPSAŞ tarafından Kayseri OSB´den Teminat Mektubu dahi alınmamıştır.Zira; teminat Mektubu da, etkili bir maliyet unsurudur.

İşte bütün bunlar; bölgemiz sanayicilerinin menfaatlerinin korunması konusunda ne kadar hassas davrandığımızın önemli bir göstergesidir.Şunu da özellikle belirtmek isteriz; serbest tüketici hakkına sahip her sanayicimiz, bizim temin ettiğimizden daha uygun daha cazip şartlarda elektrik bulabiliyor ise oradan da temin edebilir.

Bu bakımdan, Tüm OSB´ler;Enerji Bakanlığı ve EPDK´nın mevzuatına uymak zorundadır.Geçtiğimiz günlerde, benim de yönetiminde yer aldığım OSB üst Kuruluşu OSBÜK tarafından ? Organize Sanayi Bölgeleri, Son Kaynak Tedarik Tarifesi ve Enerji Birim Fiyatları Raporu? hazırlandı. Hazırlanan bu rapor OSB Üst Kuruluşu olan, OSBÜK Başkanımız  SayınMemiş Kütükçü tarafından;Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez ve EPDK Başkanı Sayın Mustafa Yılmaz  ziyaret edilerek, OSB´lerin taleplerini içeren raporlar sunuldu.

Kayseri OSB tarafından ayrıca, sanayimiz üzerine binen enerji maliyeti yükünün tekrar gözden geçirilmesi konusunda ilgili makamlarla görüşmeler yapılmış, bu durum bir rapor halinde sunulmuştur.

Sadece bu konu değil sanayimizi ilgilendiren her konu yakın takibimizdedir.Bu konu sadece OSB´nin yetkisi dahilinde de değildir. Rakamları belirleyen yetkili kurumlarla sıcak temas halindeyiz.

Bu bakımdan; yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi için mutlaka; farklı bir metot geliştirilmelidir. Son Kaynak Tedarik Tarifesi içinde yer alan; YEKDEM maliyetlerinin ağır yükü sanayicilerimizin üzerinden mutlaka kaldırılmalıdır. Kayseri OSB Yönetimi her zaman sanayicilerinin yanındadır.

Bu anlayıştan hareketle; her zaman sorumluluğumuzun bilincinde olduk? Olmaya da devam edeceğiz. ? dedi.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14