Kayseri´de, Serpil ve Mehmet Koç çifti, komşularının koruyucu aile olmasından etkilenerek, görme ve zihinsel engelli Sultan Kök´ün (7) koruyucu ailesi oldu. 4 yıl önce zihinsel engeli nedeniyle hiç yürüyemeyen Sultan Kök, koruyucu ailesinin desteği ile adım atmaya başladı.
Ev kadını Serpil Koç, 4 yıl önce komşusunun koruyucu aile olmasından etkilenerek ´koruyucu anne´ olmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü´ne başvuru yaptı. Dilara (17) ve Muhammed (14) isimli iki çocukları bulunan Koç çifti, görme ve zihinsel engelli Sultan Kök´ün bakımını üstlenerek koruyucu ailesi oldu. 4 yıl önce hiç yürüyemeyen Sultan, koruyucu ailesinin desteği ve gördüğü fizik tedavi ile adım atmaya başladı.
Serpil Koç, Sultan´ı diğer çocuklarından ayırmadığını belirterek, bakımını üstlendiğini kaydetti. Koruyucu anne olma hikayesini anlatan Koç, "Benim bir arkadaşım koruyucu aile olmuştu. Ben de çocuklarım büyüdüğü için eve bir ses, neşe gelsin istedim. Böyle de olunca Sultan´ı alıp, bakımını üstlenmek istedik. Sultan evimize gelerek, bir neşe kattı. Kendisiyle birlikte yaşadığımız için mutluyuz" diye konuştu.
Sultan´ı ilk aldıklarında yürüyemediğini belirten Koç, "Sultan görme ve zihinsel engelli. Hiç yürümüyordu, adım atmaya başladı. Artık konuşur diye de ümit ediyoruz. İnşallah sağlık açısından daha iyi olur. Biz bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda bana eşim de destekçi oldu. Çocuklarım da Sultan ile iyi anlaşıyor. Bu konuda bana her zaman destekçiler. Biz ailecek Sultan´ı çok seviyoruz" diye konuştu.
Sultan´a özel olarak baktığını kaydeden Koç, "Kendisiyle özel olarak ilgileniyorum. Sultan hiç görmediği için tek başına yürüyemiyor. Yemeğini kendim yediriyorum. Sultan, zihinsel engelliler okulunda eğitim görüyor. Henüz 1´inci sınıfa gidiyor. Bu şekilde Sultan´la birlikte yaşamımızı sürdürüyoruz" dedi.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.
TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.
Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti
Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.
Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.
KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.