ERCİYES TEKNOPARK BÖLGENİN GELİŞİM ÜSSÜ OLACAK

COŞKUN:?KAYSERİNİN TEKNOLOJİK ÜRETİM YAPMASINDA KATKIMIZ BÜYÜK OLACAK?

ERCİYES TEKNOPARK BÖLGENİN GELİŞİM ÜSSÜ OLACAK
Teknoloji 28.04.2016 23:02:27
Haberi Sesli Oku

Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun, ticareti ve sanayisi ile tanınan Kayseri´yi, Teknopark´taki çalışmalar ile Türkiye´nin teknoloji üssü haline getireceklerini söyledi.
2005 yılında kurulan ve 2007 yılında faaliyet göstermeye başlayan Teknopark bünyesinde halihazırda 200´e yakın teknoloji tabanlı firma bulunduğunu belirten Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun, temel amaçlarının, Kayseri´deki geleneksel sanayi anlayışının, teknoloji tabanlı sanayiye evrilmesine hizmet etmek olduğunu ifade etti.
?TEKNOLOJİ FİRMA FABRİKASIYIZ?
Sivas, Yozgat ve Kayseri illerini kapsayan TR 72 Bölgesi´ndeki en gelişmiş teknopark olduklarının altını çizen Prof. Dr. Andülhakim Coşkun, TÜBİTAK tarafından desteklenen 20 teknopark arasında olduklarını, dolayısıyla ?teknoloji firma fabrikası´ olarak nitelendirilebileceklerini vurguladı. 3 yıl öncesine kadar ar-ge cirosunun, kurulduğu yıldan bu yana toplam 30 milyon civarında olduğunu kaydeden Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun, ?Artık her yıl 60 milyonun üzerinde ar-ge cirosu ortaya çıkmış durumda. Birkaç yıl içerisinde 100 milyon ar-ge cirosunu geçmeyi hedefliyoruz. Üç yıl öncesinde 120 civarında firma barındırırken, şimdi 200 civarında firma barındırmaktayız ve bunların 180´i aktif durumda. Bu firmaların niteliği de her geçen gün artmaktadır. Bundan sonraki süreçte ekonomimize katkı sunan bu firmaların sayıca artmasını öngörüyoruz.? diye konuştu.
2015´TE 50 İŞLETME İLE PROTOKOL İMZALANDI
Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun, geleneksel girişimcilikte ilk sıralarda yer alan Kayseri´de, Teknopark bünyesinde kurulan Erciyes Teknopark Transfer Ofisi (ETTO) ile ?modern girişimcilik´ anlayışını geliştirmek istediklerini söyledi. Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun, ETTO faaliyetleri ile ilgili olarak şunları söyledi:
?Teknoloji Transfer Ofisi´nin en önemli görevlerinden biri girişimci yetiştirmek olduğu kadar üniversite sanayi iş birliği kapsamında çalışmalar yapması. Sadece 2015 yılında 50´nin üzerinde sanayi işbirliği kontratı yapılmış durumda. Üniversitemizdeki bilginin sanayiye ve endüstriye aktarılmasında çok önemli görevler yapıyoruz. Örneğin, Kayseri Şeker AŞ ile onun üzerinde protokol imzalandı ve bu projeler hızla hayata geçirildi.?
KONUT YERİNE TEKNOLOJİYE YATIRIM...
Türkiye´de, teknolojik tabanlı ürün ihracatının halen daha yüzde 5´lerde seyretmesi sorununun önüne geçilmesinin, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında teknoparklar aracılığı ile mümkün olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun, iş insanlarına yaptıkları ?konut yerine teknolojik firmalara yatırım yapın´ çağrısının karşılık bulduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun, ?Kayseri´de binlerce nitelikli konut yapılıyor. Sanayicilerimiz, iş adamlarımız, halkımız buralara yatırım yapıyorlar. Bunların bir kısmı ihtiyaç, bir kısmı yatırım amaçlı gerçekleştiriliyor. Özellikle işadamlarımızın bir konut yatırımı kadar teknolojiye yatırım yapmaların yönünde çağrıda bulunduk. Bu çağrı karşılık buldu ve çok sayıda işadamımız bir konut yatırımı karşılığında teknoloji tabanlı firmalara yatırım yaptı, bu önemli hamle olacaktır. Geleneksel yatırımcılıktan farklı olarak, modern girişimcilikte yapılan yatırımların çok azı az zamanda geri dönüşüm sağlayacaktır. Ama bu az sayıdaki başarılı girişim, gerek ülkemizin bölgemizin endüstrileşmiş ülkeler arasına girmesini sağlayacaktır. Bu zihniyet değişimini hepimizin çok iyi kavraması gerekir.? ifadelerini kullandı.
Ekonomi ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesinde Erciyes Teknopark´ın en hızlı gelişen teknopark ödülü aldığını belirten Prof. Dr. Abdülhakim Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı.
?Ayrıca gelişmekte olan 5-9 yaş teknoparklar arasında en iyi teknopark ödülünü aldı. Yine tüm teknoparklar içerisinde en iyi beşinci teknopark ödülünü aldı. Bunun dışında çok sayıda iyi uygulama ve başarı ödülleri aldı. Son olarak Kalkınma Bakanlığı 3. Kümelenme Zirvesi´nde, ikinci yazılım kümelenmesini gerçekleştirdi ve bu ödülü aldı. Buluş fuarlarında, patent sayılarında başarılarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra 300 ar-ge projesi bölgemizde yürütülmektedir. Son iki yıl içerisinde 75 buluş ERÜ akademisyenleri tarafından bildirildi, 26´sı buluş niteliğinde olduğu için uluslararası patent başvuru süreçleri başlamıştır. 3 fikri hakkın lisanslanması için görüşmelerimiz devam etmektedir. İlk kümelenme faaliyeti olarak yazılım alanında, ETTO Soft olarak marka almıştır. Organize Sanayi Bölgesi ile kümelenme konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. İlk endüstriyel ar-ge birimi Kayseri Şeker AŞ´de faaliyete geçirilmiştir. Avrupa İşletmeler Ağı´nın TR72 Bölgesi 2015-2017 yılları arası tek temsilcisiyiz. Avrupa Patent Yardım Masası TTO uzmanı olarak faaliyet göstermektedir. Bölgemizdeki en önemli fikri hakların incelenmesi ile ilgili faaliyetleri de Teknoloji Transfer Ofisi olarak sürdürmekteyiz.?

Haber Kaynak : İHA

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.