Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’de orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlerdeki katma değeri yüksek ürünlerin ve bu sektörlerin gelişimi için kritik önemi haiz ürünlerin üretimini artırmaya yönelik olarak yürütülecek “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programının” ilk çağrı sonuçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Açıklanan 10 firma arasında Erciyes Teknopark firmalarından Atlas Sayaç bina ısıtmasında kullanılan motor, sürücü kartı ve pompa aksamlarını ilk defa ülkemize üretiyor olacak.
Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi çerçevesinde desteklenmeye hak kazanan Atlas Sayaç’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Teknoloji odaklı sanayi hamlesi programı ile desteklenen, Türkiye’deki 10 projeden birisi olan “Servo motor, tümleşik sürücü kartı ve pompa aksamları” projemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı toplantıda duyuruldu. Rekabetçi teknoloji alanında yerli üretimin teşvik edilmesine ilişkin, desteklenmeye hak kazanan 10 firma arasında yer almak bizleri gururlandırdığı kadar önemli bir sorumluluk da yükledi. 2012 yılından beri firmamız kalorimetre (ısı sayacı ), elektronik ve mekanik su sayaçları ve bunlara ait uzaktan okuma otomasyon sistemleri ile sürücü kartları tasarımı ve üretiminde hizmet vermektedir. Faaliyete başladığımız günden bu yana ulusal ve uluslararası bazda faaliyet gösteren tekstilden beyaz eşya sektörüne kadar birçok sanayi kuruluşuna otomasyon lisans satışı gerçekleştirdik. Ölçü aletleri ile bunların uzaktan okuma sistemleri, yazılım, donanım ve tasarım faaliyetlerimizin Ar-Ge’si şu anda Erciyes Teknopark bünyesinde onlarca çalışanımızla devam ederken, İstanbul’daki şubemizde de ulusal ve uluslararası pazarlama faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Sektördeki bu tecrübemizle aldığımız sorumluluğu layığı ile yerine getireceğimize inancımız tamdır.”
Atlas Sayaç’ın bu önemli başarısı ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recai Kılıç ise, "Teknoparklar dışa bağımlılığı azaltma noktasında ve Ar-Ge çalışmalarının aktif şekilde yapılması sürecinde çok önemli bir açığı kapatmaktadırlar. Bu durumun toplumun her kesimi tarafından anlaşılmaya başlaması bizi daha da mutlu etmektedir. Uzun süredir Erciyes Teknopark bünyesinde çalışmalarını sürdüren Atlas Sayaç isimli firmamızın Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programının ilk çağrısında tüm Türkiye’den desteklenmeye hak kazanan 10 firma arasında olmasından son derece gurur duyuyoruz ve firmamızı tebrik ediyoruz. Yerli üretimi teşvik eden bu tür programlarla ülkemiz kendi teknolojisini üreten ve satan konuma gelecektir. Teknolojik olarak dışa bağımlı olduğumuz sistemlerin yerli ve milli olarak üretilmesine Erciyes Teknopark olarak her daim katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Mimarsinan OSB yanında ilan edilen yeni teknoloji geliştirme bölgesi alanımız bu tip firmaları çoğaltmak adına önemli katkı sunacaktır" şeklinde konuştu.
Kayseri 1. Amatör Küme B Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren Kayseri Ülküspor, 14. hafta maçında Sindelhöyük Yıldızspor ile karşı karşıya gelecek. Mavi-beyazlı ekip, kalan maçların tamamını kazanmayı hedefliyor.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emekliler, çiftçiler, esnaf ve sanayicilerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti.
Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında oynanacak Konyaspor – Kayserispor karşılaşmasında VAR görevini Kadir Sağlam üstlenecek. AVAR olarak ise Hakan Yemişken görev yapacak.
Hayırsever Tacir Ailesi, Kayseri'ye kazandırılan 6 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sonrası İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'ı ziyaret etti. Açılan istasyonlar gezilerek sağlık personeline başarılar dilendi.
Kayseri'de yaşayan vatandaşlar için namaz vakitleri, ibadetlerini düzenli bir şekilde yerine getirebilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Peki bugün namaz vakitleri nasıl? Ezan kaçta okunacak? Detaylar Kayseri Haber'de...
Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, çocukluk dönemi aşılarının önemine dikkat çekti. Detaylar Kayseri Haber'de…
Kayseri’de bugün ayaz ve sisli hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre gece ve sabah saatlerinde sıcaklık sıfırın altına düşecek, gün içinde en yüksek sıcaklık 8 derece olacak.
Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…
Süper Lig’in 17. haftasında deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak Kayserispor’da 4 futbolcu sakatlık, 1 futbolcu ise ceza nedeniyle kadroda yer alamayacak.
Bölgesel Amatör Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Kocasinan Şimşekspor, 11. hafta maçında deplasmanda Onikişubat İdman Yurdu ile karşı karşıya gelecek.
Kayseri Süper Amatör Küme’de 13 hafta süren ilk yarıyı Kayseri Şekerspor zirvede tamamladı. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun ilk bölümünü namağlup lider olarak bitirerek büyük bir başarıya imza attı.
Türkiye 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Erciyes 38 Futbol Kulübü, ligin ilk yarısının son haftasında deplasmanda Niğde Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. Mavi-siyahlı ekip, zorlu karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor.
Süper Lig’de Kayserispor, Konyaspor deplasmanında 3 puan hedefiyle sahaya çıkacak. İki ekip, son 16 sezonda ligde 31. kez karşı karşıya gelecek.
Kayseri’de polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçan hem alkollü hem de plakasız motosiklet sürücüsü kovalamaca sonucu yakalandı.