'Erciyes'in İhtişamından Sanatın Zirvesine' Sergisi tam not aldı

'Erciyes'in İhtişamından Sanatın Zirvesine' Sergisi tam not aldı

Güncel 26.09.2022 11:03:00

EDİTÖR

ihlas Haber Ajansı

Haberi Sesli Oku

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından açılan ‘Erciyes’in İhtişamından Sanatın Zirvesine’ isimli yıl sonu sergisi, ziyaret eden vatandaşlar tarafından tam not aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sosyal konularda gerçekleştirdiği faaliyetleri sürüyor. Bu çerçevede şehrin kültür ve mesleki eğitim alanlarında adeta lokomotifi olan KAYMEK tarafından gerçekleştirilen 1 yılın sonundaki eğitmenler ve kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği, göz nuru 3 bin 917 eserle Erciyes’in İhtişamından Sanatın Zirvesine isimli Erciyes Kadar görkemli yıl sonu sergisi vatandaşların beğenisine sunuldu. Kayseri’ye Adana’dan gelen ve bu şehre karşı çok önyargısı olduğunu ifade eden Pelin Bozkurt ise “Kayseri’ye karşı çok önyargım vardı tamamen tersi oldu her şey. KAYMEK sergisine geldik, orada bulunuyoruz şu an ve muazzam kareler görüyorum. Birçok meslek edindirme kurslarına da katılıyorum. Bütün önyargımı tamamen kırmış durumdayım. Belediye başkanımıza sonsuz teşekkürler. Tüm hizmetlerini zaten esirgememiş” ifadelerinde bulundu. Fotoğrafçılık kursuna gelen Çiğdem Demirci ise KAYMEK sergisini gezmek için uğradığını dile getirerek, “Görmemizi gerektirecek o kadar şey var ki, çıkamıyoruz içinden. Beş dakika diye girdik, şu an üç saat hala geziyoruz, bitiremedik. Kayseri halkına gelmesi için davet gönderiyorum. Muhakkak kadınların görmesi gereken bir sergi” dedi. Arkadaşları ile sergiyi ziyarete gelen Bahar Çevrim, “Çok güzel her şey. Maşallah” diyerek şunları kaydetti;“Hanımlarımız o kadar güzel ince emeklerle uğraşmışlar ki, ellerine emeklerine sağlık diyorum. Memduh Büyükkılıç başkanımız başta olmak üzere, herkesin emeğine sağlık. Allah hepsinden razı olsun.”

Spor eğitmeni Sema Karadağ ise sergiyi çok beğendiğini söyleyerek tüm Kayserilileri sergiyi ziyaret etmeye davet etti. Karadağ konuşmasında şunlara yer verdi; “Sergiyi çok beğendik. Gerçekten kadınların o kadar çok emekleri var ki hocalarımızın. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Özellikle makrome, hasır ürünlere bayıldım. Çok muntazam işler var. Gerçekten herkesin emeğine sağlık. Bütün Kayseri’deki halkın gelip görmesi gereken bir yer.”KAYMEK’in sergisine Hacılar ilçesinden gelen bir ziyaretçi, “Sergiyi çok güzel buldum. Çok göz alıcı, bin bir sanat var zaten. Hepsi birbirinden göz alıcı, çok el emeği var. Bu kadar çok sanat çeşidinin olduğunu dahi burada fark ediyorum. Başta Memduh Büyükkılıç olmak üzere teşekkür ediyorum tüm insanlara. Sağ olsun var olsun, onlar sayesinde bir şeyler öğrenip el emeğimizi geliştirebildik” diye konuştu. Konya’da öğrenim gören, Kayseri’deki ailesini ziyarete geldiğini ve gelmişken KAYMEK sergisini de gezmek istediğini ifade eden ziyaretçi de sergiyi gezmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “İyi ki de gelmişiz. Çok güzel emekler var burada. Hatta bir tane aldım” dedi.

Sanatseverlerin yoğun ilgisini gören sergi, KAYMEK Göznuru Tesisi’nde 09.00-22.00 saatleri arasında sanatseverleri ağırlamayı sürdürüyor.

Haber Kaynak : İHA

Kayseri Şeker’den çiftçiye 2025’te 672 milyon TL destek

Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Büyükkılıç: "Kayseri, girişimciliğin merkezi bir şehir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.

Yol kontrolünde 930 paket kaçak sigara ele geçirildi

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.

Hacılar Bezi coğrafi işaret yolunda: Kültürel miras için önemli adım

Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.

Talas Belediyespor U-19, sahasında Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu

Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.

Mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.