Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesini başarı ile tamamlayan 284 genç hekim gerçekleştirilen törenle sağlık ordusuna katılıp, hayatlar kurtarmak üzere uğurlandı.
Marianne Molu Anfi’de gerçekleştirlen mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu ve Prof. Dr. Recai Kılıç, Genel Sekreter Murat Yenisu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. H. Kutay Taşdemir, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kasım Özgen ve Venhar Çokkeçeci ile öğretim üyeleri ve öğrenciler iştirak etti.
Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız, mezun öğrencileri tebrik edip, üstlenecekleri zorlu görevde başarılar diledi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, ERÜ Tıp Fakültesi’nin ERÜ Tıp Fakültesi’nin sunduğu sağlık hizmetinde sadece şehrin değil, Türkiye'nin önemli ve saygın fakültelerinden birisi olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti. “Üniversitemizin temelini oluşturan 53 yıllık geçmişe sahip Tıp Fakültemiz, tıp bilimindeki yenilikleri yakından takip eden donanımlı akademik kadrosuyla, gerek eğitimde, gerek akademik ve bilimsel faaliyetlerde, gerekse hastalara sunduğu sağlık hizmetinde, sadece üniversitemizin ve şehrimizin değil, Türkiye'nin yüz akıdır. Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından da akredite olan Tıp Fakültemizin, yükselen başarı grafiği ile gelecekte uluslararası alanda da adından söz ettiren bir eğitim kurumu olacağından hiç şüphemiz yoktur.”
Konuşmasında ‘Pandemi’ sürecinde özverili çalışmalarından dolayı tüm sağlık çalışanlarına şükranlarını sunmayı ihmal etmeyen Rektör Prof. Dr. Çalış sözlerini şöyle noktaladı. “Hekimlik mesleği o kadar ulvi bir meslektir ki; bazen ailenizi, bazen kendinizi ihmal edeceksiniz ama hastalarınızı asla ihmal etmeyeceksiniz. Bu denli özveri gerektiren ve mesai mefhumu olmayan başka bir meslek grubu olduğunu tahmin etmiyorum. Bunu özellikle pandemi döneminde gördük. Sağlık çalışanlarımız can siper çalışmışlardır. Sizler de özellikle intörnlük döneminizde pandemi döneminde üstün bir gayret gösterdiniz. Hepinizi tebrik ediyor, her birinizi alınlarınızdan öpüyorum. Hekimlik mesleğini severek yapmalısınız. Mesleğinizi severseniz ve iyi yaparsanız maddi ve manevi olarak karşılığını alırsınız. Ben Tıp Fakültesi mezunu olmakla hep gurur duydum. Hiçbir zamanda pişman olmadım. Sizler bu mesleğin değerini ileriki yıllarda daha iyi anlayacaksınız.”
Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Öztürk tarafından mezun öğrencilere hekimlik yemini ettirildi.
Dönem birincisi Nadide Yıldız’ın mezuniyet kütüğüne plaket çaktığı tören, öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından noktalandı.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.