Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi hakkında bilgiler veren Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gültekin Atalan, hastanenin her ay hasta sayısının giderek arttığını söyleyerek,” İç Anadolu bölgesinin en geniş kapsamlı hayvan hastanesi olmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Hastane olarak 7 gün 24 saat hizmet anlayışıyla çalıştıklarını ve birçok hayvanın kabul edildiğini söyleyen Prof. Dr. Gültekin Atalan, “Hastanemiz 2014 yılında faaliyetlerine başladı. Hastanemiz bünyesinde 4 adet klinik şu anda aktif olarak bulunmaktadır. Bunlar da cerrahi, doğum, dahiliye ve iç hastalıkları ana bilim dallarından oluşmaktadır. Hastanemizle alakalı yoğun bir hasta akışı olduğunu söyleyebiliriz. 7 gün 24 saat hizmet anlayışıyla aktif olarak görev yapmaktayız ve birçok hayvan hastanemize kabul edilmektedir. Bunların içerisinde ağırlıklı olarak kedi ve köpekler sonrasında ise daha çok büyükbaş hayvanlardan ve atlardan oluşan bir hasta portföyümüz var. Ortalama hasta sayımız her yıl değişmekte ve ilk açıldığı yıllarda toplamda 7-8 bin arasında olan hasta sayımız, şu an itibariyle yıllık bazda 15 bin adete ulaşmış durumdadır ve bu sayı önümüzdeki yıllarda artabilir olarak düşünüyoruz çünkü istatistiklerimiz her ay artan bir hasta sayısı gösteriyor” dedi.
Atalan, hastaneyi geliştirmek ve yöre hayvancılığına da daha fazla katkıda bulunmak için İç Anadolu bölgesinin en büyük hayvan hastanesi için çalışmaları başlattıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Hastane olarak zaman zaman projeler geliştiriyoruz ve bu projelerle ilgili maddi destek noktasında gerek TÜBİTAK ve gerek üniversitemizin araştırma biriminden destek almaktayız. Klinik ve klinik öncesi ana bilim dallarından, hayvanların yetiştirilmesi bakımı anlamında birçok proje var. Bu projeler hem bilimsel arenada katkı sağlamakta hem de yöre hayvancılığına, yetiştiricilerimize her platformda destek vererek onların sorunlarına çözüm olmaktadır. Şu an için tam donanımlı ve daha büyük bir hastane projesi ile ilgili maddi destek alınması için gerekli işlemler yapıldı. Yakın zamanda hastanemizin kurulmasını ümit ediyoruz ve İç Anadolu bölgesinde geniş kapsamlı hayvan hastanesi olarak yöre hayvancılığına da büyük katkı sağlayacağımıza da inanıyoruz.”
Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.
Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.
Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.
Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..
U16 Milli Takımın, 26-30 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dostluk Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Kayserispor'dan 2 futbolcu davet edildi.
Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda İncesu’da meraların ve tarım arazilerinin imara açılmasına tepki göstererek, tarım alanlarının korunması çağrısında bulundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sezon yerli ve yabancı turist yoğunluğunun sürdüğünü belirterek, misafir sayısında geçen yılın rekorunun aşılmasının beklendiğini söyledi.