Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle ?Türkiye´de Sahipsiz Hayvan, Sokak Hayvanı, Başıboş Hayvan Kavramı ve Modern Dünya Gerçeği? konulu panel düzenlendi ve bir dizi açılış gerçekleştirildi.
Veteriner Fakültesi´ndeki etkinliklere, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci´nin yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
?Türkiye´de Sahipsiz Hayvan, Sokak Hayvanı, Başıboş Hayvan Kavramı ve Modern Dünya Gerçeği? konulu panelin konuşmalarında Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah İnci, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü´nün önemine değindi.
Dekan İnci, ?Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç beyi, belediye başkanlığı görevlerinin tüm zamanlarında dünya hayvan hakları evrensel beyannamesi ilkelerine uygun olarak hayvanlara gösterdiği saygı, yakın ilgi, büyük bir sevgi yanında, yıllardır sahipsiz hayvan veya sokak hayvanı olarak tanımlanan hayvanları sahiplenmesi, sağlık hizmetine ulaşmalarını sağlaması ve gereken tedaviyi almaları için her türlü desteği kesintisiz vermesi dolayısıyla, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi yönetim kurulunca 2019 yılının hayvan severi olarak seçilmiştir. Kendilerini fakülte yönetim kurulumuz adına derin saygılarımla tebrik ediyorum? dedi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında, ?Aslında bu dünya insanoğluna bir emanettir. Bu dünyayı korumak insanoğlunun görevidir. Burada tabiki insanoğlunu ulvi yapan, ulvilik katkısı sağlayan bu koruma işinde ne kadar başarılı olduğudur. Bu görevi ne kadar üstlendiyse, o kişi daha ulvidir, daha üstündür. Bize emanet edilen dünyamızda koruma işinde özellikle hayvanlarında yeri önemlidir, özelliklidir? diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç adına yılın hayvan severi plaketini Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşletme Müdürü Levent Taflıoğlu´na takdim etti.
Etkinlik kapsamında ayrıca Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Öztürk´ün resim sergisi gezildi, Veteriner Fakültesi Sülük Ünitesi ile Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Laboratuvarı açıldı.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.