Kayseri´de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)´nün "büyük bölge talebe mesulü" olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı by lock kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 31 yaşındaki kadın sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık Y. Ü. ve avukatı hazır bulundu.
Duruşmada 2 tanık dinlenirken, tanık R.Ç. ?Kayseri 3 eyalete bölünüyordu. Ben öğrenciyken evlerinde kalmıştım, öğrenciliğim bitince beni bölge talebe mesulü yaptılar. 2011-2012 yıllarından bahsediyorum. Sanık ile de büyük bölgecilik yaptığında karşılaşırdık. Aynı eyaletteydik ama bölgeler farklıydı, o yüzden benim by lock grubumda sanık yoktu, by lock kullandı mı kullanmadı mı bilmiyorum? diye konuştu. Diğer tanık M.İ. de sanığın büyük bölge talebe mesulü olduğunu ifade etti.
Ev hanımı, 2 çocuk annesi, tutuklu sanık Y.Ü. ise ?Tanıkları tanımıyorum, iddiaları kabul etmiyorum. By lock isimli öyle bir programı da televizyonlardaki haberlerden biliyorum. Eşim de tutuklu, 1 ve 3 yaşlarında iki çocuğum var, çocuklarım daha küçük. Çocuğumun birisi daha yeni yürümeye başladı. 8 kişilik koğuşta 15 kişi kalıyoruz? diyerek ağladı.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Y.Ü.´ye ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın eşinin tutuklu olması, çocuklarının yaşının küçük olması ve istinaf süreci göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.
ÖĞRETMENE BY LOCK´TAN 6 YIL 10 AY HAPİS
Ayrıca aynı mahkemede başka FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli iletişim programı by lock kullandığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan ve halen görevde olan öğretmen kadın Ş.K.´ye de mahkemece ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.