Tarih: 26.12.2018 17:18

FETÖ´NÜN ?BÜYÜK BÖLGE TALEBE´ MESULÜNE

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)´nün "büyük bölge talebe mesulü" olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı by lock kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 31 yaşındaki kadın sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık Y. Ü. ve avukatı hazır bulundu.

Duruşmada 2 tanık dinlenirken, tanık R.Ç. ?Kayseri 3 eyalete bölünüyordu. Ben öğrenciyken evlerinde kalmıştım, öğrenciliğim bitince beni bölge talebe mesulü yaptılar. 2011-2012 yıllarından bahsediyorum. Sanık ile de büyük bölgecilik yaptığında karşılaşırdık. Aynı eyaletteydik ama bölgeler farklıydı, o yüzden benim by lock grubumda sanık yoktu, by lock kullandı mı kullanmadı mı bilmiyorum? diye konuştu. Diğer tanık M.İ. de sanığın büyük bölge talebe mesulü olduğunu ifade etti.

Ev hanımı, 2 çocuk annesi, tutuklu sanık Y.Ü. ise ?Tanıkları tanımıyorum, iddiaları kabul etmiyorum. By lock isimli öyle bir programı da televizyonlardaki haberlerden biliyorum. Eşim de tutuklu, 1 ve 3 yaşlarında iki çocuğum var, çocuklarım daha küçük. Çocuğumun birisi daha yeni yürümeye başladı. 8 kişilik koğuşta 15 kişi kalıyoruz? diyerek ağladı.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Y.Ü.´ye ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın eşinin tutuklu olması, çocuklarının yaşının küçük olması ve istinaf süreci göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

ÖĞRETMENE BY LOCK´TAN 6 YIL 10 AY HAPİS

Ayrıca aynı mahkemede başka FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli iletişim programı by lock kullandığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan ve halen görevde olan öğretmen kadın Ş.K.´ye de mahkemece ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —