Spor
08 Aralık 2025 - 13:57
Güncelleme: 08 Aralık 2025 - 13:59

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Monaco'ya konuk olacak

Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin altıncı haftasında yarın deplasmanda Fransa Ligi temsilcisi Monaco ile karşılaşacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi

EDİTÖR

Dila Üstündağ

Haberi Sesli Oku

Fransa sınırlarındaki özerk Monako Prensliği'ndeki II. Louis Stadı'nda yapılacak müsabaka, TSİ 23.00'te başlayacak. Karşılaşmada Hollanda Futbol Federasyonundan hakem Danny Makkelie düdük çalacak. Makkelie'nin yardımcılıklarını Hessel Steegstra ile Jan de Vries üstlenecek.

Dördüncü hakemliğini Allard Lindhout'un yapacağı mücadelenin Video Yardımcı Hakemi (VAR) ise Belçika'dan Bram Van Driessche olacak.

Mücadele, TRT 1 ve Tabii platformundan yayımlanacak.

Sarı-kırmızılılar, beşinci haftayı 9 puanla kapattı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde altıncı haftaya 9 puanla 14. sırada girdi.

Sarı-kırmızılı ekip, deplasmanda 5-1'lik Eintracht Frankfurt mağlubiyetiyle başladığı "Devler Ligi" serüveninde sırasıyla sahasında Liverpool'u 1-0, Bodo/Glimt'i 3-1, deplasmanda Ajax'ı 3-0 yendi. Sakatlıklar ve cezalı oyuncuları nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşayan Galatasaray, beşinci hafta maçında konuk ettiği Union Saint-Gilloise'a 1-0 mağlup oldu.

Yaptığı 5 maçta 3 galibiyet, 2 yenilgiyle 9 puan toplayan "Cimbom" ilk 8 hedefindeki iddiasını sürdürdü. Haftaya 14. sırada giren Galatasaray, Fransa Ligi temsilcisini mağlup ederek iddiasını güçlendirmeye çalışacak.

Galatasaray'da kritik eksikler

Sarı-kırmızılı takımda 7 futbolcu yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Wilfried Singo, Ismail Jakobs ve Kaan Ayhan, Union Saint-Gilloise müsabakasında kırmızı kart gören Arda Ünyay ile Türkiye'deki bahis soruşturması kapsamında ceza verilen Eren Elmalı ile Metehan Baltacı, yarınki mücadelede forma giyemeyecek. UEFA listesinde yer almayan Kazımcan Karataş da Monaco'ya karşı mücadele edemeyecek.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasındaki Samsunspor mücadelesinde sakatlanan Mario Lemina'nın durumu ise bugün yapılacak antrenmandan sonra netleşecek.

Monaco'da ise sakatlıkları bulunan Ansu Fati, George Ilenikhena, Folarin Balogun, Denis Zakaria, Christian Mawissa ve Eric Dier'ın durumları maç saatinde belli olacak. Bu sezon resmi maçlarda altışar golü olan Fati ile Balogun ile ikişer kez fileleri havalandıran Ilenikhena ve Dier'in forma giyememesi Galatasaray savunmasını bir nebze de olsa rahatlatacak.

Okan Buruk'un sol bek sorunu

Galatasaray'da yarınki karşılaşmada sol bekte hangi futbolcunun görev yapacağı henüz netlik kazanmadı.

Sarı-kırmızılı ekibin kadrosunda bulunan sol bekler Ismail Jakobs sakatlığı, Eren Elmalı cezası, Kazımcan Karataş ise statü gereği yarınki karşılaşmada süre alamayacak. Bu oyuncuların yokluğunda teknik direktör Okan Buruk'un sol bekte hangi futbolcuyu görevlendireceği son antrenmanın ardından belli olacak.

Savunma bölgesinde önemli eksikleri bulunan Buruk'un elinde sol bek için fazla seçeneği bulunmuyor. Tecrübeli teknik adamın stoper tandemindeki Davinson Sanchez-Abdülkerim Bardakcı ikilisini bozmaması durumunda sol bekte Berkan Kutlu ya da Barış Alper Yılmaz'a görev vermesi bekleniyor.

Okan Buruk, son 2 Süper Lig maçında olduğu gibi Mario Lemina'yı stoper oynatıp Sanchez'i sağ beke çekmesi durumunda elindeki tek sağ bek olan Roland Sallai'yi de sol bekte görevlendirebilir.

Osimhen, gol serisini sürdürmeye çalışacak

Avrupa kupalarında çıktığı son 8 maçın tamamında fileleri havalandıran Nijeryalı yıldız Victor Osimhen, gol serisini uzatmaya çalışacak.

Galatasaray formasıyla geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde forma giydiği son 5 maçta da fileleri havalandıran Osimhen, 6 kez gol sevinci yaşadı. İyi performansını bu sezona da yansıtan 26 yaşındaki santrfor, bu sezon ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde süre aldığı 3 maçta da skor katkısı verdi.

Bu sezon "Devler Ligi"nde 6 golü bulunan Victor Osimhen, 8 maçlık seride toplamda 12 kez rakip fileleri sarstı.

Sane'nin performansı yükseliyor

Galatasaray'ın Alman yıldızı Leroy Sane, yarın takımının hücumdaki en önemli ayaklarından biri olacak.

Bu sezon kadroya katılan Sane, Süper Lig'de 15 maçta 5 kez gol sevinci yaşadı. Son 2 lig maçını boş geçmeyen 29 yaşındaki kanat oyuncusu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise henüz gol katkısı vermedi.

Alışma sürecini atlatan ve son haftalarda hücumdaki etkili performansıyla öne çıkan Sane, Monaco karşısında Victor Osimhen ve Barış Alper Yılmaz ile rakip kalede gol arayacak.

Monaco, istikrarlı performans sergileyemedi

Fransa Ligi temsilcisi Monaco, bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergiliyor.

Belçikalı genç teknik direktör Sebastien Pocognoli'nin çalıştırdığı kırmızı-beyazlı ekip, Fransa 1. Futbol Ligi'nde (Ligue 1) 15 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgi yaşadı. Ligdeki son 5 maçında 1 galibiyet, 4 yenilgi gören Monaco, 25 puanla lider Lens'in 11 puan gerisinde 7. sırada yer alıyor.

Monaco, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 5 müsabakada 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. "Devler Ligi"ne Club Brugge (4-1) yenilgisiyle giren Monaco, ardından sırasıyla Manchester City (2-2) ve Tottenham (0-0) ile berabere kaldı. Dördüncü haftada Bodo/Glimt'i (1-0) yenen kırmızı-beyazlılar, son hafta Güney Kıbrıs Rum Yönetimi takımlarından Pafos (2-2) ile berabere kalarak sürpriz bir puan kaybı yaşadı.

Kırmızı-beyazlılar, topladığı 6 puanla 23. sırada kendisine yer buldu.

Jakobs ve Singo eski takımlarına karşı oynama şansı bulamayacak

Galatasaray'ın Monaco'dan transfer ettiği Singo ile Jakobs, sakatlıkları nedeniyle eski takımlarına karşı mücadele edemeyecek.

Geçen sezon transfer edilen Senegalli sol bek Jakobs ile bu sezon yaklaşık 30 milyon avro bonservis ödenerek alınan Fildişi Sahilli Singo, yarınki karşılaşmada alışık oldukları II. Louis Stadı'nın çimlerine çıkamayacak.

II. Louis Stadı'nda tarihi zafer

Galatasaray için Monaco'nun iç saha maçlarını oynadığı II. Louis Stadı'nın çok büyük bir önemi bulunuyor.

Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki en başarılı takımı olarak dikkati çeken sarı-kırmızılı ekip, 2000'de UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı müzesine götürerek şimdiye kadar tekrarlanamayan büyük bir zafer elde etti.

"Cimbom" 25 Ağustos 2000'de II. Louis Stadı'nda yapılan UEFA Süper Kupa maçında İspanya'nın Real Madrid takımını 2-1 mağlup etti.

Prekazi ve Hagi'nin golleri hala hafızalarda

Galatasaray'ın efsane futbolcuları Cevat Prekazi ile Gheorghe Hagi'nin geçmişte Monaco'ya attığı jeneriklik goller sarı-kırmızılı kulübün tarihindeki önemli anlar arasında yer buldu.

Sarı-kırmızılı takımın Kosovalı eski futbolcusu Prekazi, Monaco ile İstanbul'da 15 Mart 1989'da yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakasında yaklaşık 40 metre uzaklıktan attığı frikik golüyle akıllara kazındı.

Kulüp tarihinin en önemli yabancı oyuncuları arasında yer alan Rumen on numara Hagi ise Monaco ile 12 Eylül 2000'de İstanbul'da yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında yaklaşık 40 metreden şık bir gol attı. Galatasaray söz konusu mücadeleyi 3-2 kazanırken Hagi'nin golü yıllar geçmesine rağmen unutulmadı.

Haber Kaynak : Tarık Sena KÖSEDAĞ
Anahtar Kelimeler: #Galatasaray #Monaco

Altın ve dolar için kritik tarih! İslam Memiş: “Rüzgar bir anda tersine döner”

Finans Analisti İslam Memiş, piyasalarda “fırtına öncesi sessizlik” olduğunu belirterek altın, petrol ve kripto için yön değişiminin önümüzdeki hafta başlayabileceğini söyledi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Gesi Mesire Alanı’nda canlandırma çalışmaları sürüyor

Melikgazi Belediyesi’nin türkülere konu olan Gesi bağlarının güzelliğini yeniden canlandıracak, vatandaşların yüzünü güldürecek projesi Gesi Mesire Alanı Revizyon ve Canlandırma çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Attığı golü doğacak kızına armağan etti

Gaziosmanpaşaspor forması giyen Muhsin Karataş, Talas Anayurtspor maçında attığı golü doğacak olan kızına ve eşine armağan etti.

Karamustafa’dan "İstiklal Marşı'nın Kabulünün 105. Yıldönümü" mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İncesu’da o Osmanlı geleneği yaşatılmaya devam ediyor

Kayseri’nin İncesu ilçesinde Osmanlı döneminden günümüze uzanan askıda ekmek geleneği hayırsever vatandaşların katkısıyla yaşatılmaya devam ediyor.

İl Başkanı Okandan seçim ve emekli maaşı ile ilgili konuştu

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, "Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanımıza ihtiyacımız var" dedi.

Rektör Prof. Dr. Altun, öğrencilerle kitap tahlili yaptı

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) düzenlenen "Okuyan Gençlik Düşünen Toplum" etkinliğinin konuğu Rektör Prof. Dr. Fatih Altun oldu.

Vali Gökmen Çiçek, ERÜ öğrencileri ile iftar yaptı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ERÜ Öğrencileri ile iftarda

Büyükkılıç'tan 12 Mart mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin istiklal ve istikbal uğruna verdiği mücadelenin önemine dikkat çekti.

FETÖ üyesi ihraç polis yakalandı

Kayseri’de ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ihraç polis memuru yakalandı.

Resmî Gazete’de yayımlandı: 81 ilde ki okullara 300 bin ton dağıtılacak

Kış aylarında eğitim faaliyetlerinin aksamaması için hükümetten yeni bir karar geldi. 81 ildeki okulları yakından ilgilendiren düzenleme Resmî Gazete’de yayımlandı.

KTO'dan kadın çiftçilere destek: "Siz yeter ki üretin"

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin ev sahipliğinde “Kadın Çiftçiler Sürdürülebilir Gelecek İçin Buluşuyor” iftar programı düzenlendi.

Emniyet Müdürü Atanur Aydın Baki Ersoy'un verdiği madalyonu bakın kime hediye etti?

Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın gerçekleştirdiği ziyarette MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy tarafından hediye edilen madalyonu başkasına hediye etti. O anlar takdir topladı.

TÜİK araştırdı: Toplumun yarısından fazlası destekledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tek kullanımlık plastiklerle ilgili yeni yönetmeliği hayata geçirirken yönetmelik öncesinde TÜİK ile vatandaşların tutumlarını inceledi. İşte veriler...

Otomobil refüje çarptı, araçta sıkışan sürücüyü itfaiye kurtardı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde kontrolden çıkan otomobil refüje çarptı. Otomobilde sıkışan sürücü, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Saadet Partisi, siyasi partilerle ‘Adalet Sofraları’nda buluştu

Saadet Partisi (SP), siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle düzenledikleri ‘Adalet Sofraları’ isimli iftar programında bir araya geldi.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14