Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Turizmi Çalıştayı, Kayseri’nin en önemli zenginliklerinden olan mutfağını Türkiye ve dünya gündemine taşıdı. Çalıştay boyunca gerçekleştirilen oturumlarla Kayseri mutfağının zenginlikleri vurgulandı ve ünlü şefler tarafından yapılan gastroşovlarla birbirinden güzel lezzetlerin yapımıyla ilgili sunumlar gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gastronomi Turizmi Çalıştayı’nda Kayseri mutfağının ne denli zengin olduğunu şiirlerle vurguladı.
“Sucuk, pastırma ve mantı diyarı,
Katmerin, ketenin anavatanı
Böyle mutfak yok gezsen dünyayı,
Bin bir lezzetiyle güzel Kayseri
Pöç, fırın ağzı, kurşun aşıyla
Çemeni, sarması, yağlamasıyla
Şifa kaynağı gilaburuyla
Lezzetler diyarı özel Kayseri.”
Başkan Memduh Büyükkılıç, çalıştaya katılan tüm davetlilerle yakından ilgilendi ve Kayseri’nin güzelliklerle anılmasının önemini vurguladı. Çalıştaya katılan misafirlere mutfak önlüğü ve üzerinde isimleri yazılı olan mutfak bıçağı hediye edildi.
Kayseri Gastronomi Turizmi Çalıştayı, dünyaca ünlü şefleri de Kayseri’de buluşturdu. Kayseri mutfağının zenginliğini oturumlarda anlatan ve zaman zaman gerçekleştirilen gastroşovlarla ortaya koyan şefler ve gastronomi yazarları arasında Yunus Emre Akkor, Cüneyt Asan, Ebru Baybara Demir, Osman Serim, Tayyar Zaimoğlu, Eyüp Kemal Sevinç, Hülya Tiritoğlu, Murat Bozok, Sahrap Soysal, Reha Tartıcı gibi isimler vardı. Çalıştay sırasında mantı, pastırma ve yağlama gibi Kayseri mutfağının lezzetleri şefler tarafından bizzat yapıldı.