Çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, yürütülen dönüşüm hamlesinin sadece fiziksel bir yenilenme değil, aynı zamanda bölge sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak önemli bir şehirleşme vizyonu olduğunu vurguladı.
Uğurevler’deki dönüşümün yalnızca bina yenilemesi olmadığını; sosyal donatılar, parklar, yeşil alanlar, modern yollar ve altyapıyla birlikte bölge yaşamının köklü biçimde değişeceğini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Kıymetli hemşehrilerim, kentsel dönüşüm çalışmalarımız şehrimizin her köşesinde olduğu gibi Uğurevler Mahallemiz’de de yoğun bir şekilde devam ediyor. Yıllar önce imar yolları üzerine gelişigüzel yapılmış olan gecekondular, hem şehir planlamasını olumsuz etkiliyor hem de yolların kullanılmasını imkânsız hale getiriyordu. Bu bölgede yıllardır çözülemeyen bu sorunu, kentsel dönüşüm projemizle kökten çözüyoruz."
Gecekonduların yıkılmasıyla birlikte imar yollarının açılacağını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, dönüşüm sürecinin mahalle için büyük bir kazanım olduğunun altını çizerek, "Bu bölgede bulunan eski, sağlıksız ve virane yapılar bir bir kaldırılıyor. Yerine modern, güvenli ve depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor. Hemşehrilerimiz yeni yuvalarında huzur ve güven içinde yaşamlarına devam ederken, Uğurevler Mahallemiz de etap etap parklarına, yeşil alanlarına, sosyal donatılarına ve modern yollarına kavuşmuş olacak. Böylece sadece binalar yenilenmiyor, aynı zamanda burada yaşayan her bir vatandaşımızın sosyal yaşamını güçlendirecek modern bir şehir dokusu inşa ediyoruz" diye konuştu.
Kentsel dönüşümün Kocasinan’ın geleceğine yapılan bir yatırım olduğuna vurgu yapan Başkan Çolakbayrakdar ,"Her alanda olduğu gibi Uğurevler Mahallemiz’de başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarını da büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. En kısa süre içerisinde yolları açılmış, parkları tamamlanmış, yeşil alanlarıyla nefes alan, daha güvenli ve daha huzurlu bir mahalleyi hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Amacımız; vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltmek, çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede büyümesini sağlamak ve Kocasinan’ın her mahallesini geleceğe hazırlamaktır" İfadelerine yer verdi.
Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Keçiörengücü ile oynanan müsabakada çapraz bağları kopan ve sezonu kapatan Kayserisporlu futbolcu Yiğit Emre Çeltik ameliyat oldu. Detaylar haberimizde...
Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında Zecorner Kayserispor, sahasında Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Bu önemli mücadele öncesinde, sarı-kırmızılı takımda 3 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirilirken, mecliste, 28 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Nesine 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Erciyes 38 FK, 13. Haftada konuk olduğu Diyarbekirspor'u ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; TBMM Genel Kurulu Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alarak konuşma yaptı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri Kariyer Merkezi, Kasım ayında 351 kişiyi istihdama kazandırarak Kayseri'nin üretim gücüne önemli bir katkı sağladı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Osman Yıldız ile İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav’ı Büyükşehir Belediyesi’nde ağırladı.
Talas Belediyesi, Ali Dağı ve Erciyes’in eşsiz manzarasına sahip Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde bulunan villa parsellerini ihaleyle satışa sunuyor.
MHP'li İsmail Özdemir, RTÜK bütçesi görüşmelerinde basın faaliyetlerinde toplumsal kutuplaşmayı engelleme ve yurt dışı dijital platformların yerli medya üzerindeki olumsuz etkilerini azaltma çağrısında bulundu.
Melikgazi Belediyesi, yaptığı çalışmalarla ilçenin estetik dokusuna değer katmaya devam ediyor.
Kayseri Ticaret Odası (KTO), şehrin iş dünyası ile uluslararası gençleri bir araya getiren Uluslararası Öğrenci-Firma Buluşmaları Etkinliği'nin ikincisini gerçekleştirdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 milyon TL’lik yatırımla Develi ilçesine kazandırılan yeni terminal binası hizmete hazır.
2026 Para Okçuluk Milli Takım Seçme Yarışması’nda mücadele eden Kayseri Spor A.Ş. Spor Kulübü’nden Kenan Babaoğlu ile Şehit Kemikkıran, kategorilerinde birinci olarak Paralimpik Okçuluk Milli Takımı’na seçildi.
Takva Camii Kur’an Kursu hocası ve Engelli Koordinatörü Gülbahar Aşır ile işitme engelli hanım öğrenciler, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ı makamında ziyaret etti. Detaylar Kayseri Haber'de...