GÜLSOY, KOMİTE ÜYELERİNİN SORUNLARINA KULAK VERDİ

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meslek Komiteleri belirli gruplar halinde bir araya gelerek sektörel sorunlar ve çözüm önerileri üzerine istişarelerde bulunuyor.

GÜLSOY, KOMİTE ÜYELERİNİN SORUNLARINA KULAK VERDİ
Ekonomi 4.07.2019 16:41:36
Haberi Sesli Oku

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meslek Komiteleri belirli gruplar halinde bir araya gelerek sektörel sorunlar ve çözüm önerileri üzerine istişarelerde bulunuyor.

KTO 41 meslek komitesi her ay en az 1 kez toplanarak kendi sektörlerindeki gelişmeleri değerlendiriyor, belirli gündem maddeleri çerçevesinde kararlar alarak faaliyetlerini sürdürüyor. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy da zaman zaman komite toplantılarına katılarak çalışmaları yakından takip ediyor.

Başkan Ömer Gülsoy yapılan çalışmaları hızlandırmak, çözüm bekleyen konuları bir an evvel sonuca bağlamak için harekete geçti. Bu kapsamda birbirinden beslenen sektörleri ve sektörlerin faaliyetlerini birebir takip eden yönetim kurulu üyelerini ilk ağızdan dinlemek için çalışma başlattı.

İlk etapta 5 meslek komitesi temsilcileri ve ilgili meslek komitelerinden sorumlu yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Gülsoy, komitelerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

KTO 31. Meslek Komite Başkanı Seyhan Arifoğlu´nun ev sahipliliğinde gerçekleşen ve 11. (Dış Ticaret Firmaları), 13. ( Elektrik, Elektronik ve Beyaz Eşya Üretim ve Ticareti ), 23.(Metal Eşya Üretimi Ve Ticareti), 25. (Makine ve Teçhizat Üretim ve Ticareti ), 27. (Kimyasal Ve Plastik Ürünleri Üretim ve Ticareti), 28. (Metal Malzemeler Üretimi ve Ticareti) Ve 31. (Mobilya Üretimi ve Ticareti) meslek komitelerinin bir araya geldiği toplantıda; komiteler tarafından yönetime iletilen ve takibi yapılan talepler, kısa orta ve uzun vadede sektörleri canlandırmak adına yapılacak çalışmalar, sektör fuarları ve komite projeleri hususunda görüş alışverişi yapıldı.

Toplantıya katılanlara teşekkür eden Başkan Gülsoy, katılımdan memnun olduğunu dile getirerek, ne kadar çok fikir olursa o kadar çok çözüm olacağını belirtti. Daima ortak akılda buluşmanın önemine vurgu yaptığını ifade eden Başkan Gülsoy; ?Yönetime gelmeden önce savunduğum ve hala da ısrarla aynı yolda gittiğim 2 şey var: ?Birlikte güçlüyüz, ortak akılda ilerleyeceğiz.´ Bizler birbirimizden güç alarak çalışmalarımıza devam edecek, çalıştıkça daha da güçleneceğiz. Hepimizin amacı aslında ortak. Bizler bu memleket için bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Amaç aynı olunca yollar farklı olsa da tek bir çıkışta buluşuyoruz. Bu nedenle farklı yollardan gidip süreci uzatmaktansa aynı yolda güvenle ilerleyip bir an evvel hedefe varmak istiyoruz. Kayseri Ticaret Odası olarak öncelikle üyelerimizin işlerini kolaylaştırmak, üyelerimizin işlerinde başarılı olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü üyelerimiz işlerindeki başarısı sonuç olarak memleketimize, milletimize yansıyacaktır. Bu doğrultuda bizler yönetim kurulundaki arkadaşlarımla yoğun tempoda çalışıyor, daha çok neler yapabiliriz hususunda projeler üretmeye çalışıyoruz. Sizlerden de özellikle istirhamım aynı özveriyle çalışmalarınıza devam etmeniz. Son dönemde yaşanan zorlu sürece rağmen moralini bozmadan üretime yatırıma destek veren, çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm üyelerimize işlerinde kolaylıklar diliyorum.? diye konuştu.

Ayrıca toplantının ana gündem maddelerinden olan ?Verimlilik Koordinasyon Ofis Projesi? hakkında da detaylı bilgiler paylaşan Başkan Gülsoy projeye sahip çıkan üyelere ayrıca teşekkür ederek, projenin başarılı bir şekilde ilerlediği takdirde, projede yer alan KOBİ´lere yalın üretim eğitimleri verileceğini ve eğitimler sonunda üretimde verimlilik süreçlerinin artacağını kaydetti.

Sektör çalışmalarına yön verecek 1. Grup Meslek Komiteleri Toplantısı için Başkan Gülsoy´a teşekkür eden komite üyeleri de gerek kendiişlerinde gerekse sektör olarak yaşadıkları sorunları dile getirerek, çözüm noktasında Ticaret Odası´nın hiçbir zaman desteği esirgemediğini ifade ettiler. Birbirine yakın sektörlerin ortak sorunlarında beraber ilerlemenin de önemine değinen üyeler bu toplantıların meyvelerini kısa sürede toplayacaklarına inandıklarını belirttiler.

 Toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Başkan Gülsoy, belirli periyotlarda benzer toplantıların gerçekleşeceğini ve yine birbirine yakın meslek grupları ile bir araya geleceklerini söyledi.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.