Gülsoy: "Gastronomi turizmine katkıda bulunmak istiyoruz"

Gülsoy: "Gastronomi turizmine katkıda bulunmak istiyoruz"

Gülsoy:
Ekonomi 12.07.2022 13:33:00 0

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, oda olarak coğrafi işaret tescilini aldıkları ürünlerle gastronomi turizmine katkı vermek istediklerini kaydetti .

Yerel damak tadına ve yerel kültüre sahip çıkmak istediklerini vurgulayan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, “Biz öncelikle coğrafi işaretli ürünlerimize kıymet veriyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerimize sahip çıkmamızın sebebi, kültürümüze ve yerelimize sahip çıktığımızın da bir göstergesi. Aynı zamanda dünyada coğrafi işaretli ürünlere de müthiş bir talep var. Bundan geri kalmamak, gastronomi turizmine katkı sağlamak için Ticaret Odamız bünyesinde de 2002 yılında aldığımız Kayseri Pastırması, sucuk ve mantının dışında da 2021 yılında da başvurusunu yaptığımız yerel lezzetlerin içerisinde 12 tane daha coğrafi işaretli ürün kazandırdık. Bunlar da Kayseri yağlaması, Kayseri katmeri, tandır böreği, Kayseri nevzinesi, Kayseri yağ mantısı, Kayseri tepsi mantısı, Kayseri fırın ağzı kebabı ki bu çok meşhur bir yemektir. Bunlarla beraber Kayseri gül baklavasının da coğrafi işaret tescilini aldık. Odamızın coğrafi işaretli ürün tescil sayısını 12’ye çıkararak şehrimize kazandırmış olduk. Yine tescilini aldığımız Kayseri çemeni, Kayseri sucuk içi ve Kayseri börek aşı da tescil kurumunda süresini bekliyor. İnşallah onları da alacağız ve onlarla beraber de Kayseri’nin coğrafi işaretli ürün sayısını arttıracağız. Geçenlerde biliyorsunuz Develi’de ata tohumu olan gacer de coğrafi işaret tescilini almış oldu. Hayırlı olsun diyoruz. Dünyanın bu yöne gittiğini gördüğümüz zaman burada müthiş bir pasta var, pazar var. Bu pazardan da geri kalmamak için biz yine Kayseri’nin yereline sahip çıkma, yerel damak tadına, yerel ürünlerimize de yine tescil başvurularımız devam edecek. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor” değerlendirmesinde  bulundu.                             

Başkan Gülsoy sözlerinin  devamında artık insanların gittikleri yerlerde damak zevkine baktıklarını ve bu yönde çalışmalarının devam ettiğinin altını çizerek “Artık insanlar biliyorsunuz eskisi gibi değil. Gelişen, değişen ve dönüşen bir dünya üzerinde yaşıyoruz. Bundan 30-40 yıl öncesine kadar insanlar gezmeyi pek bilmezdi ama şimdi artık tatil yerlerine gittikleri zaman ilk dikkatlerini çeken insanların damak tadı oluyor. Damak tadında da gastronomi turizmi ön plana çıkıyor. Kayseri biliyorsunuz ki 6 bin 500 yıllık geçmişi olan bir şehir. Yani yıllar boyunca bütün kavimlerin dikkatini çekmiş, cazibe merkezi olan, gelişmiş bir şehir. 4 bin 500 yıl öncesini de Kültepe Kaniş Karum’dan çıktığını, buranın bir ticaret merkezi olduğunu görüyoruz. 326 yıl önce Evliya Çelebi dünyayı gezerken de Kayseri üzerinde çok önemli damak zevkinin olduğunu, Kayseri’nin pastırma ve sucuğunun olduğunu da o zamandan beri görüyoruz. Hatta kitabının bir sayfasında payitahtta bile bu güzel baharatlı Kayseri pastırması hediye olarak giderdi diyor. Yani önemli kişilere de pastırma gittiğinden bahsediyor. Şimdi insanların turizm açısından gittikleri yerlerdeki bu coğrafi işaretleri ve gastronomi üzerindeki damak zevklerine baktığımız zaman iz bırakıyorsunuz. O yüzden biz buna çok önem veriyoruz ve turizmimize de müthiş katkılar sunacağına da inanıyoruz. Bu sebeple de çalışmalarımız devam ediyor. Can boğazdan gelir derler ya biz de insanlarımıza o damak zevkini vermek için tarih boyunca istila görmüş olan bir şehirdir ki bütün kavimlerin de kültürünü almış ve her kavmin de yöresel lezzetlerini, ürünlerini burada bırakmış. Biz de gün yüzüne çıkarmak için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yatırım amaçlı altına talep arttı!

Kuyumcular 2024'te yatırım için altın alımları artmasına rağmen işçilikli ürün ve mücevher satışında yaklaşık yüzde 30 azalış olduğunu belirtiyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Asgari ücrette sona doğru! Gözler üçüncü toplantıya çevrildi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, ikinci toplantısı sona erdi. TÜRK-İŞ 2025 asgari ücretinin üçüncü toplantıda belirlenebileceğini öngörüyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bölteninde...

Asgari ücret için kritik toplantı!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2025 yılında uygulanacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında, bugün yapılacak ikinci toplantısında ekonomik veri ve raporlar masaya yatırılacak.

Asgari ücret görüşmelerinde ilk tur başlıyor

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2025'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını yarın saat 16.00'da yapacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kamu-Sen: 'Yüzde 43,93 oranına eşit zam belirlenmelidir'

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur ve emeklilerin 2025 zam oranına ilişkin görüşlerini paylaştı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Mülkiyet devrine kolaylık geldi!

Tapu işlemlerinde mülkiyet devri işlemleri, herhangi bir tapu müdürlüğünden doğrudan karşılanabilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

"Asgari ücret enflasyona sebep değil"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret artışının enflasyonu yükselttiği yönündeki yorumlar tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kasım ayında otomotivde büyük sıçrama!

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2024 Ocak-Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 azalarak 1 milyon 68 bin 260 adet olarak gerçekleşti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Asgari ücret görüşmeleri 10 Aralık'ta başlıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2025'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını 10 Aralık'ta gerçekleştirecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'nin ihracat performansı masaya yatırıldı

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın ve Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumunun ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,53 yükselişle 9.079,84 puandan başladı. Detaylar Kayseri Haber bülteninde...

Döner, iskender ve hamburgerde gramaj dönemi başlıyor!

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi amacıyla döner, iskender ve hamburgerde tarife ve fiyat listelerinde gramaj bilgilerine yer verilmesi gerektiğini bildirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Maliye'den alkollü içecek sektörüne yakın takip!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tütünün ardından şimdi de alkollü içecek sektöründe faaliyet gösteren firmaların 22 ildeki 100 adresinde eş zamanlı fiili envanter sayımı yapıyor. Detaylar Kayseri Haber bülteninde...

700 bin abonesi var! Kayseri tarihinin en büyük şirket devri gerçekleşiyor

Yüzde 80'i Azerbaycan şirketi SOCAR'a ait olan Kayseri'nin en büyük şirketlerinden Kayserigaz'ın, Aksa Enerji'ye satışı konusunda görüşmeler yürütüldüğü öğrenildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Üçüncü geçici vergi dönemi süreleri uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı, 3. geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin 22 Kasım gün sonuna kadar uzatıldığını bildirdi.

e-Faturaya yeni düzenleme!

e-Fatura ve e-arşiv faturaya dahil olmayan mükelleflerce düzenlenecek faturaların vergiler dahil toplam tutarının, 3 bin lirayı aşması durumunda e-arşiv faturası düzenleme zorunluluğu getirildi. Detaylar Kayseri Haber'de