Güncel
14 Ekim 2017 - 16:03
Güncelleme: 14 Ekim 2017 - 16:03

GÜVENLİK UZMANI METE YARAR´DAN ?İDLİB OPERASYONU´ YORUMU

Mete Yarar: ?Yapılması zorunlu olan bir harekattı ?

GÜVENLİK UZMANI METE YARAR´DAN ?İDLİB OPERASYONU´ YORUMU
Haberi Sesli Oku

Mete Yarar: ?Yapılması zorunlu olan bir harekattı? 

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, İdlib operasyonuna ilişkin, ?Yapılması zorunlu olan bir harekattı? dedi. 

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kitap Fuarı´nın açılışı dolayısıyla kente geldi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Mete Yarar, İdlib operasyonunu değerlendirdi. Yarar, ?İdlib operasyonu aylar öncesinde planlanan bir operasyon ama bu tür operasyonları yapabilmek için Astana sürecine ihtiyaç var. Çünkü bu tek taraflı yapılacak bir operasyon değil. Rusya ve İran´ı da içinde katabilecek bir operasyondu. O yüzden bütün muhataplarınızla bu işi iyice planlayıp netleştirmek gerekiyordu. O yüzden Eylül ayı başında başlaması gereken şey, bu görüşmelerin uzaması ile beraber Ekim ayına kadar sarktı. Yine bölgeye girmeden önce El Nusra diye geçen ve başka isimlerle de andığımız ETŞ´nin de bir şekilde ikna edilmesi gerekiyordu. Ancak bugüne kadar sürdü. Bugün geldiğimiz noktada Cumhurbaşkanının dediği gibi silahlı kuvvetleri unsurları hem oradaki sivilleri korumak için hem de PYD´nin aşağı doğru açılımını kesmek için bir operasyon icra edildi? ifadelerini kullandı.

Olay bir operasyon olmadığını kaydeden Yarar, ?Çünkü içinde kendi tuzaklarını barındıran bir operasyon. Bunun bölgede icra edilen Fırat Kalkanı operasyonunda da gördük. Zaman zaman bu tür olaylar yaşandı. Askerlerimize saldırılar yaşandı. Burada da yaşanabilir. Bu yapılması zorunlu olan bir harekattı. İcrası önümüzdeki dönemde Türkiye´nin bekası anlamında çok önemli kazanımlar elde ettirecektir. Bunu da bir kenara yazmakta yarar var. PYD´nin aşağı doğru sarkma girişimi çok netti ve aşağı doğru toprak kazanarak ilerlemeye devam ediyordu. Bugün itibariyle bu durdurulmuş durumdadır. Mülteci anlamındaki en büyük riskte şuanda ortadan kaldırılmış durumdadır. Bu 2 risk, yakında dönemde Türkiye´nin bekası ile ilgili en önemli sıkıntılardan birisiydi. Bu ikisi de şuanda en azından bir süreliğine telafi edilecek bir yöntem ile ortadan kaldırılmış oldu? şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14