GÜVENLİK DEYİNCE SADECE CAN VE MAL DEĞİL,

KİŞİSEL BİLGİLER DE DÜŞÜNÜLMELİDİR

Anahtar Kelimeler: GÜVENLİK DEYİNCE SADECE DEĞİL
GÜVENLİK DEYİNCE SADECE CAN VE MAL DEĞİL,
Güncel 14.11.2019 17:11:00

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (KSMMO) iş birliği ile düzenlenen ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ konulu seminerde konuşan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal, ”Güvenlik deyince sadece can ve mal değil, kişisel bilgiler de düşünülmelidir” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal ve oda üyeleri, Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya ve oda üyeleri katıldı.

Ülkede bütün kurumlarda e dönüşümün başladığını ve günlük hayatın bir parçası haline geldiğini söyleyen Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal, “Bilgi ve teknoloji alanındaki gelişmeler yaşamımızın birçok alanında kolaylıklar sağlıyor. Söz gelimi, elektronik haberleşme günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası oldu. Öyle ki bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmayan kurum ve kuruluş kalmadı. Ülkemizde bankacılıktan belediyeciliğe neredeyse hayatımızın her alanında e dönüşüm başlamış durumda. Kişisel bilgiler, kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, kamera görüntüleri ve finans bilgileri gibi bilgileri içeren ve bu verilerin korunması önem arz etmektedir. Güvenlik kapsamında sadece can ve mal değil, bilgi de yer almaktadır. Her gün çeşitli alanlarda binlerce kişinin bilgileri anında kayıt edilerek aktarılabiliyor. Bu noktada kişinin özeli dediğimiz alanın korunması görevi devlete düşüyor. Devlete düşen görevlerin yanı sıra, çıkarılan kanunların uygulanması hususunda kişi, kurum ve kuruluşların da konuya ehemmiyet vermesi ve hassas davranması gerekmektedir. Bu seminerde üyelerimizin sorumluluklarını öğrenmesi ve bu bilinçle hareket etmelerini sağlamak amacıyla programımızın verimli geçeceğine inanıyorum. Seminerimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KSMMO Başkanı Ali Yedikaya, kişisel verilerin kurumların vazgeçilmez parçaları haline geldiğini söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Günümüzde bilgi ve veriler şirket ve kurumların vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş bulunmaktadır. Şirketlerin iş sürekliliği ve bilgi sağlayabilmeleri için gereken en önemli konu, bu verileri devamlı olarak koruyabilmesi ve saklayabilmesidir. Kişisel veri kimliği belirli veya gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi kapsamaktadır. Kişisel veriler kurum ya da kişilerce anlık olarak işlenmektedir. Bu veriler değişik süreçlerde işlenmekte ve bu süreçler de daima farklılık göstermektedir. Kişisel verilerin korunması 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6698 sayılı kanunca resmiyet kazanmıştır. Bu kanunun amacı, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleriyle uyacakları usul ve esasları düzenlemektir. Bu seminer umarım hepimizin bilgileneceği bir seminer olur. Herkese teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından İnsan Kaynakları Uzmanı Hilal Çukuryurt, Bilgi Güvenliği Uzmanı Gürkan Bülbül ve Avukat Ömer Şahin salonda bulunan katılımcılara kişisel verilerin korunması hakkında bilgiler vererek sunumlarını gerçekleştirdiler.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.