Hacılar Belediyesi’nde Ocak Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Yılın ilk meclis toplantısında 12 madde görüşülerek, oy birliğiyle karara bağlandı. Başkan Özdoğan son 5 yılda ilçeye 1 Milyar 100 Milyon liralık yatırımın yapıldığını belirterek meclis üyelerinin yatırımlara değer kattığını söyledi.
Hacılar Belediye Meclisi salonunda gerçekleştirilen 2024 yılının ilk toplantısına başkanlık eden Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Yeni yılın başlangıcıyla birlikte sağlık, sıhhat ve afiyet dileklerimi iletiyorum. Rabbim, bu iyilikleri ilçemize, ilimize, ülkemize ve tüm insanlara versin” dedi.
Meclis toplantısı öncesinde konuşan Başkan Özdoğan, “2024 yılından beklentimiz Gazze’de yaşanan katliamın ve acının son bulması, dünya genelinde acı çeken tüm Müslüman ve diğer milletlerin bu yılda rahatlamasının en büyük umudumuzdur” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“2024'ün, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk yılı olmasıyla birlikte Türkiye'nin daha güçlü ve aktif olması temennisinde bulunuyorum. Ülkemizin liderliğiyle, daha adil ve huzurlu bir dünya için dua ediyoruz. Dünya genelindeki çifte standartların son bulması gerektiğini görmekteyiz. Ukrayna'daki savaşa verilen ilginin, Gazze'deki acıya yansımaması düşündürücü. Burada dünyanın sesi olan Cumhurbaşkanımızın açıklamaları önemli ve umut verici. Umuyoruz ki bu soykırım sona erer ve adalet yerini bulur. Geçtiğimiz yılda ülkemizi etkileyen felaketlerin bir daha yaşanmaması, bu afetlerin yaralarının hızlıca sarılması için dualarımızı yolluyoruz.”
Son 5 yılda ilçeye 1 Milyar 100 milyon liralık yatırım yapıldığına değinen Özdoğan, “Meclisimizdeki çalışmaların ve yapılan hizmetlerin değerini anlamak gerekiyor. Bir milyarlık yatırımın ilçemize kazandırılması, meclis üyelerimizin de emeklerini gösteriyor.” dedi.
Son olarak yapılan bu hizmetlerin devam edeceğini söyleyen Özdoğan, “İlçemizdeki derelerin ıslahı ile alakalı Ankara ziyaretimizde Devlet Su İşleri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 200 milyonun üzerinde bir yatırımı da ilçemize kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Konu ile alakalı işlerin ihalesinin 16 Şubat'ta yapılacağını kamuoyuna bildirmiş olalım” şeklinde konuştu.
Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Hacılar Belediye Meclisi’nin birinci gündem maddeleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, meclis toplantısının sonunda alınan kararların Hacılar ve Kayseri için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Talas Belediyesi, yenilikçi belediyecilik anlayışı ve Başkan Mustafa Yalçın’ın vizyoner liderliği doğrultusunda, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki birikimini ve geleceğe dönük perspektifini Talas’ta buluşturuyor.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Sümer Yenimahalle’sinde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Talas Belediyesi, rahmet, bereket ve arınma mevsimi olarak kabul edilen mübarek üç ayların başlangıcını, Regaip Kandili’nin huzur veren atmosferinde düzenlenen anlamlı bir programla karşıladı.
Kayseri'de Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanı kadınlar, ilçede bulunan parkları kadın eli ile güzelleştiriyor.
Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.
Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.
Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.