Kayseri’deki yurtlara yerleşen depremzedelerin kullanması için mont yardımında bulunan 9 yaşındaki Hatice Nur, montunun cebine kimsenin haberi olmadan not koydu. Hatice Nur Kolaklıkaya, “O notu yazarken ben de çok duygulandım” dedi.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremden etkilenen vatandaşlar Kayseri’de bulunan yurtlara yerleşti. Yurtta kalan depremzedelerin kullanması için montunu gönderen 3. sınıf öğrencisi Hatice Nur Kolaklıkaya’nın, montunun cebine koyduğu notu gönüllü çalışan Ceren Polat buldu. Küçük Hatice Nur’un depremzedeler için yazdığı notu okuyan Ceren Polat gözyaşlarına hakim olamadı.
"Haber izlerken de ağladığım olmuştu"
Montunu depremzedelerin kullanması için yurda gönderdiğini ve montun cebine depremzedeler için herkesten habersiz bir not yazdığını söyleyen 9 yaşındaki Hatice Nur Kolaklıkaya, “Eşyaları topluyorduk. Depremzedeler için bir şeyler yazdım. Depremzedelere üzüldüm. Haber izlerken bile ağladığım olmuştu. O notu yazarken, ben de duygulandım. Çok üzüldüm ve duygulandım. Mektup kabını ilk gördüğümde aklıma bir mektup yazmak geldi, sonra içimden ne geldiyse onları yazdım. Depremzede vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Allah onların yardımcısı olsun. Kalbimiz onlarla ve inşallah her zaman iyi olurlar, sağlıklı olurlar” şeklinde konuştu.
"Hatice Nur'la beraber ağladık"
Hatice Nur’un çok duygusal olduğunu ifade eden anne Aslıhan Kolaklıkaya da “Ben kıyafet hazırlıyordum. Kızım bir not hazırlamış. O notu montun cebine koymuş. Gerçekten depremzedelerin Allah yardımcısı olsun. Rabbim bir daha kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Kızım çok duygusaldır ve kalbi çok temizdir. Beraber çok üzüldük ve ağladık. Bazen bizim düşünemediklerimizi çocuklar düşünüyorlar, yaşıyorlar. Ancak gerçekten çok duygulandık. Kalbimiz tamamıyla onlarla. Bütün sevgimiz depremzedelerimizle kendilerinin de bunu bilmesini istiyoruz. Allah’a emanet olsunlar” ifadelerini kullandı.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.