HİNDİSTAN’DAN GELDİLER

HİNDİSTAN’DAN GELDİLER

Talas Belediyesi’nin ilçe tarımının gelişmesine yönelik hizmete sunduğu tarım alet ve makineleri, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yakından takip ediliyor. Hindistan’ın Bangolore kentinden gelen heyet kompost gübre karıştırma makinesi başta olmak üzere diğer tarım aletlerini incelediler.

Özel bir tarım ürünleri firmasının Hindistan temsilciliğini yapan iş insanları, Türkiye’ye 5 bin kilometre uzaklıkta bulunan Hindistan’ın Bangolore kentinden gelerek kompost gübre karıştırma makinesi başta olmak üzere Talas Belediyesi tarafından kullanıma sunulan tarım aletlerini inceledi.

Kamber Mahallesinde tarlada çalışan kompost gübre dağıtım makinesini yerinde gören Hintli iş insanları Vijay Kumar Bhagavan, Vikram Bidadi Iyengar ve Rajanna Kodipalya Ganganna belediyenin böyle bir destek sağlamış olmasına şaşırdıklarını dile getirdi. Ülkelerinde bu tip bir uygulamanın bulunmadığını kaydeden iş insanları, tarıma verdiği destekten dolayı Başkan Yalçın’a tebriklerini iletti.

Konuyla ilgili olarak düşüncelerini paylaşan Vijay Kumar Bhagavan, kompost gübre hazırlama makinesinin sunduğu kolaylıklara değinerek pratikliğinin yanında çevreye de büyük katkıda bulunduğuna dikkat çekti. “Gayet güzel ve başarılı bir işlem” ifadelerini kullanan Bhagavan, “Çevreye zarar vermeden gübre hazırlamanın yanında ürünün kalitesini de artırmış oluyor. Bunu Hindistan’da da uygulamaya çalışacağız.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Kayseri Liseliler buluştu
İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler
Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak
Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret
3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor
Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret
19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası
Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”
Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi
Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı