Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığının yetki olduğu Talas Belediyesinde çalışanlara yönelik eğitim semineri düzenlendi.
Gerçekleştirilen seminere Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Talas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yalçın, Genel Başkan Danışmanı Yahya Düzenli, Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Hukuk Müşaviri Av. Kürşat Kaya ve belediyede çalışan üyeleri katıldı.
Eğitim semireninin açılışında konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, ?Sendikamızın her alanda olduğu gibi Eğitim alanında da diğer sendikalarla mukayese edilemeyecek bir önceliği ve duyarlılığı vardır. Biz, eğitime ayırdığımız kaynak, zaman, yer ve elemanlarla kalitemizi ve farkındalığımızı ortaya koyuyoruz. Sendika olarak eğitim konusunda ?Eğitilmeyen Öğütülür? ilkemizi her zaman rehber edindik. Bu ilkemiz ışığında eğitim seminerlerimizde orijinal bir metot izliyoruz. O da, kendi kadrolarımızla eğitimlerimizi yapmaktır" diye konuştu.
Keskin, sendikamızın tüm üyelerini kapsayan sosyal sorumluluk projelerinin en kapsamlılarından birisinin de ?Ferdi Kaza Sigortası? olduğunu dile getirerek, ?Ferdi kaza sigortası kapsamında üyelerimizin, kaza sonucu vefat, kaza sonucu maluliyet ve kaza sonucu tedavi masrafları teminatları sağlanıyor. Sözleşme hükümlerine göre; bir yıl süre ile üyelerimizden herhangi birinin kaza sonucu vefatı halinde, kaza sonucu maluliyeti ve kısmi daimi maliyeti halinde teminatlar sağlanıyor.? dedi.
Seminerde Hizmet-İş Sendikasının diğer sendikalar ile arasında ki farklardan bahseden Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik şu şekilde devam etti, ?Bizler iş yerlerinde çalışan üyelerimizin nasıl haklarını korumayla mücadele ediyorsak işverenlerimizin haklarını korumak içinde mücadele ediyoruz. Çünkü işverenlerimizi birer sosyal ortak olarak görüyoruz? dedi.
Talas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yalçın´da eğitim seminerimizde yaptığı konuşmasında, ?Belediyemiz de yetkili sendika olan Hizmet-İş Sendikasının düzenlemiş olduğu eğitim semineri işçilerimize çok olumlu katkılar sağladı. Belediye olarak çalışanlarımızın niteliklerinin yükselmesi bu tür eğitim programlarıyla olmaktadır. Çalışanlarımızla uyum içerisinde belediye faaliyetlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Seminerin gerçekleşmesinden dolayı sendika yetkililerine teşekkür ediyorum? dedi. Yalçın, ayrıca çalışanların sorularını da cevapladı.
Çalışanların sorunları ve hakları ile ilgili gerçekleştirilen eğitim seminerinde katılımcılara Hizmet-iş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Yahya Düzenli ile Hukuk Müşaviri Av. Kürşat Kaya birer sunum yaptılar.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.