HRİSTİYAN ÖĞRENCİLER DE

HRİSTİYAN ÖĞRENCİLER DE

FETÖ´NÜN EVLERİNDE KALMIŞ

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün evlerinde kaldığı ve ByLock programı kullandığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık, örgütün evlerinde kaldığını belirterek, ?Öğrenci evinde 4 kişi kalıyorduk. Melikşah´ta okuyan 2 öğrenci yabancıydı. Yabancı öğrenciler Madagaskar´dan gelmişlerdi ve Hristiyanlardı. Onlar Hristiyan olduğu için çok fazla dini konulara girmiyorduk? dedi. Mahkeme, sanığa 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanık H.A. ile sanığın avukatı Metin Polat hazır bulundu. Etkin pişmanlıktan yaralanan sanık H.A. mahkemede, ?Ben Develi´de yaşıyordum. Üniversite okumak için Kayseri merkeze geldim. Kayseri´ye gelince beni Nato Caddesi´nde bir öğrenci evine götürdüler. Öğrenci evinde 4 kişi kalıyorduk. Melikşah´ta okuyan 2 öğrenci yabancıydı, benimle birlikte 2 öğrenci de Türk´tü. Melikşah´ta okuyan yabancı öğrenciler Madagaskar´dan gelmişlerdi ve Hristiyanlardı. Onlar Hristiyan olduğu için çok fazla dini konulara girmiyorduk. Ara sıra Kur´an-ı Kerim okuyorduk. Daha sonra yabancı öğrencilerden birisi Madagaskar´a geri döndü. Diğeri burada kalmış ama şuan ki durumunu bilmiyorum? diye konuştu.

ByLock programını indirmediğini söyleyen H.A., ?Onların evlerinde zaten 2 yıl kaldım. Sonra okul uzayınca Develi´ye tekrar döndüm. ByLock indirmedim, kullanmadım? dedi.

Duruşma savcısı, sanığın verdiği bilgilerin etkin pişmanlık hükümleri kapsamında yer almadığını belirterek, ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık H.A.´ya etkin pişmanlık hükümlerince 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası vererek, bu cezanın da sanığın sabıkasız oluşunu göz önünde bulundurarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.


Haber Kaynak : İHA

Avukata saldıran kadına 14 yıl 14 aya kadar hapis cezası talebi
84 polis ile aranan şahıslara operasyon
Saklandığı yerde yakalandı
Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı
Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı
Suç makinesi jandarmadan kaçamadı
4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:
Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı
Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu
Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı
Parkta şüpheli çanta paniği
Parkta şüpheli çanta paniği
Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı
Kavgada kan aktı
Bağ evi fareleri yakalandı