Tarih: 15.03.2025 13:35

İftara ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Brokoli Çorbası İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak brokoliyi sirkeli ve karbonatlı suda bekletip güzelce yıkayalım.
  2. Patates ve havuçları küp doğrayıp bir kenara alalım.
  3. Tencereye yemeklik doğradığımız soğanı ve yağı alalım.
  4. Hafif pembeleşene kadar kavurup unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Üzerine su ve sütü ekleyip karıştıralım.
  6. Brokoli, havuç, patates, zencefil ,tuz ve sarımsağı ekleyelim.
  7. Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  8. En son blendırdan geçirelim.
  9. Sıcacık şifa deposu çorbamız hazır.

Beşamelli Mantarlı Kıymalı Patates İçin Malzemeler

Kıymalı mantarlı harcı için;

Beşamel sos için;

Üzeri için;

Beşamelli Mantarlı Kıymalı Patates  Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup dilimleyin.
  2. Borcama dizip üzerine sıvı yağ gezdirin.
  3. Biraz tuz serpin 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
  4. Bu sırada kıymalı mantarlı harcı hazırlayın.
  5. Kıymayı tavaya alın suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Sıvı yağ ekleyip soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Biberleri doğrayıp ilave edin kavurmaya devam edin.
  8. Kabuğu soyulmuş temizlenmiş mantarları dilim doğrayıp ekleyin.
  9. Biraz daha kavurup domatesleri küp küp doğrayın ekleyip karıştırın. Suyunu salana kadar kavurun.
  10. Salçayı ve sarımsağı ekleyin.
  11. Son olarak suyu, tuzu ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin ocaktan alın.
  12. Pişen patateslerin üzerine harcı döküp yayın.
  13. Beşamel sosu hazırlayın. Bunun için tencereye tereyağını koyup eritin.
  14. Üzerine un ekleyip biraz kavurun.
  15. Sütü yavaş yavaş ilave edip çırpmaya devam edin.
  16. Koyulaşınca tuzu ,karabiberi ekleyip karıştırın ocaktan alın.
  17. Kıymalı mantarlı harcın üzerine döküp yayın.
  18. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  19. Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin dilimleyip servis yapın.

Nohut Salatası İçin Malzemeler

Sosu için;

Nohut Salatası Nasıl Yapılır?

  1. Domates kurusunu 3 dakika kaynar suya atıp haşlıyoruz. Küp küp doğruyoruz. Maydanoz, dereotu, kırmızı soğan ve avakadoyu bir kabın içerisine doğruyoruz. Nohutuda koyup üzerine sosumuzu döküp, servis tabağına alıyoruz.
  2. Servisten 30 dakika kadar önce hazırlarsanız sosunu daha iyi çekeceğinden daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —