Güncel
11 Mart 2019 - 17:27
Güncelleme: 11 Mart 2019 - 17:27

İSTİKLAL MARŞI İÇİN KUTLAMA MESAJLARI YAYIMLANDI

İstiklal Marşı´nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle şehrin ileri gelenleri ve protokol tarafından kutlama ve anlam mesajları yayımlandı.

İSTİKLAL MARŞI İÇİN KUTLAMA MESAJLARI YAYIMLANDI
Haberi Sesli Oku

VALİ GÜNAYDIN´DAN ?İSTİKLAL MARŞI´ MESAJI

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, İstiklal Marşı´nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Günaydın, İstiklal Marşı´nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Milletimizin tarih boyunca ortaya koyduğu emsalsiz mücadelesinin, yeniden dirilişinin şanlı destanı, Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921´de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesinde bulundu.

Vali Günaydın mesajını şu şekilde sürdürdü:

"Ömrünü vatana, milletine hizmete adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un bu uyanış destanında bir milletin yeniden dirilişi, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır. Her kıtasında milletimizin cesareti, her mısrasında ecdadımızın kahramanlığı, her kelimesinde ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşımız, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir.

Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için İstiklal Marşı´yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur.

İstiklal Marşımızın kabulünün 98.yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu cennet vatanımız uğruna canlarını seve seve veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum. "

 

KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN´IN

MEHMET AKİF ERSOY´U ANMA GÜNÜ MESAJI

Yüce Milletimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde her türlü olumsuzluğa rağmen Kurtuluş Savaşını kazanarak bize bu güzel vatanı emanet etmiştir.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ?İstiklal Marşı´´mızla? yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, hür yaşama iradesini en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini ölümsüzleştirmiştir.

Milletimizin gönül dünyasını en veciz şekilde dizelere dökerek bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olmuştur.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?

Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!

Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.

Değerlerimiz, medeniyet birikimimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşımızın mısralarında vücut bulmuştur. İstiklal Marşı hedefleri bakımından aslında milletimizin tarihi kadar köklü; ufku, kapsayıcılığı, kurucu metin vasfıyla geleceğimizi şekillendirecek kadar yenidir. Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif´in İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir.

Bu duygularla İstiklal Marşımızın TBMM´de kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma gününde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy´u ve aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.

 

ERÜ REKTÖRÜ ÇALIŞ´TAN ?İSTİKLAL MARŞI´ MESAJI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, İstiklal Marşı´nın ?Milli Marş? olarak kabulünün 98. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Çalış, mesajında, Türk Milletinin istiklal ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük sembollerinden İstiklal Marşı´nın, TBMM´de ilk okunduğu ve Milli Marş olarak kabul edildiği 12 Mart 1921 tarihinden bu yana milletçe gurur ve coşkuyla okumaya devam ettiğimizi kaydetti.

Rektör Çalış, ?İstiklal Marşı, bizler için sadece bir şiir ve bir marştan öte; ülkemizin bağımsızlık mücadelesi ve egemenliğinin simgesidir. Her mısrası ve her kıtası ayrı bir anlam içeren milli marşımız, Türk Milletinin vatan ve bayrak aşkının en büyük sembolüdür. Duyguludur. Çünkü her okunduğunda istiklal mücadelemiz, rengini şehitlerimizin al kanından alan ay-yıldızlı bayrağımız, minarelerimiz, ezanımız, vatan ve millet sevgimiz akla gelir. Milli duygularımız tazelenir. O yüzden İstiklal Marşımız bizim için çok değerlidir ve değerli olmaya da devam edecektir. Her karışı şehit kanıyla yoğurulmuş bu vatan topraklarında en son ocak kalana kadar ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalanmaya, minarelerden ezanımız okunmaya ve milletimiz ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşamaya devam edecektir. Bu duygu düşüncelerle İstiklal Marşı´mızın kabulünün 98. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u saygı ve rahmetle anıyorum. Bu kutsal vatan uğruna seve seve canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad ve mekânları cennet olsun. Milli Şairimizin de dile getirdiği gibi; Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın? ifadelerini kullandı.

 

GÜLSOY´DAN ?İSTİKLAL MARŞI´ MESAJI

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü dolaysıyla mesaj yayımladı.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Gülsoy, "Türk milletinin bağımsızlığa olan inancını destanlaştıran, Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy´un ölümsüz eseri İstiklal Marşı´mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde ´Milli Marş´ olarak kabul edilişinin 98. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız? dedi.

 

MHP İL BAŞKANI SERKAN TOK´TAN 12 MART MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, ?İstiklal Marşı´nın Kabul Edilişinin 98. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü? münasebetiyle mesaj yayınladı.

Tok mesajında şu ifadelere yer verdi:

 ?Milli ruhun tercümanı, milli vakarın manzum seslenişi, milli haysiyetin edebi yorumu olan İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921 Cumartesi günü Büyük Millet Meclisi´nde heyecan ve coşku seli içinde kabul edilmiştir.

Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir.?

 

ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI ÇOLAK:

?BU TOPRAKLARDA EZAN ASLA DİNMEYECEKTİR?

Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak, İstanbul´da gerçekleşen ve polis müdahalesi ile sonlanan Kadınlar Günü yürüyüşüyle alakalı yazılı açıklama yaptı.

Her ne sebeple olursa olsun ezana kimsenin dil uzatamayacağını belirten Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak şu ifadeleri kullandı; "Geçtiğimiz günlerde bir grup İstanbul´un göbeğinde, Taksim´de güya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldiler. O sırada kulların ıslahı ve yeryüzünün felahı için yükselen ezan sesine karşı, ıslıklarla ve alkışlarla terbiyesiz tavırlar içerisinde bulundular. Ufacık akıllarıyla dikkat çektiler. O kalabalığı oluşturan sözde demokrasi, barışçı, çağdaş olan bu çapulcular açmış oldukları pankartlarla da kendilerinin ne olduğunu ispatlamışlar, bizlerin söylemekten ar duyacağımız benzetmeleri kendileri kabul etmişlerdir. Bu feminist bozuntuları, bırakın kadın demeyi insan demeye dahi utandığımız yaratıklar sadece ezana ve İslâm´a düşmanlıklarını deşifre etmemiş, aynı zamanda bütün hanımefendilerin de narinliğine gölge düşürmüşlerdir. Ve bu olay öyle hafife alınacak, geçiştirilecek. spontane gelişen bir olay gibi de görünmemelidir. Ezana sahip çıkmayanlar, düşman kapımıza dayandığında beyni ile birlikte bedenini de teslim eden devletsiz, imansız, Allah´sız şahsiyetlerden başkası değildir. Müslüman Türk Milleti olarak Ezan-ı Muhammedi dinmesin diye, Allah´ın emri vaki olsun diye bu toprakları mübarek kanlarımızla suladık; 3-5 feminist ezan ıslıklasın, seçim öncesi nifak tohumu serpsin diye değil! O halde Yüksel ey Türk Kızı, Yüksel Ey Kadınlık, âli analık yüksel ki yerin bu yer değildir! Ey anneler, halalar, teyzeler! Sizler bu Vatanın güzide çiçekleri, Cenneti ayaklarının altına almış, yiğit erlerin yetiştiricileri kadınlığınıza gölge düşürtmeyin! Her zaman da dediğimiz gibi bu Vatan Türk´tür ilelebette Türk kalacaktır. Kadın erkek fark etmeksizin gerekirse tüm mukaddes değerler uğruna onlara bu toprakları dar eder, dedeleri gibi denize dökeriz.?

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14