KADINA ŞİDDETE KARŞI BİLGİLENDİRME

KADINA ŞİDDETE KARŞI BİLGİLENDİRME

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube-  Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri ilimiz sakinlerini kadına şiddete karşı bilgilendirildi.

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği'nce teriplenen etkinliklerde, cumhuriyet meydanında vatandaşlara Kadın Destek Uygulaması -KADES maskesi ve broşürleri dağıtılarak bilgilendirmelerde bulunuldu.

Ayrıca ve Erkilet Havaalanı'nda etkinlik düzenleyen ekipler, yolculara da KADES hakkında bilgiler vererek, maske ve broşür hediye etti.

Etkinlikler hakkında bilgiler veren ve kadına şiddetin suç olduğunun altını çizen Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amir Yardımcısı Çilem Korkmaz, "Kadına şiddet suçtur, bu suça ortak olmayalım" ifadesini kullanarak şöyle konuştu "Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında cumhuriyet meydanında kadın vatandaşlarımıza KADES uygulaması hakkında maske ve broşür dağıtıyoruz. Bu hafta birçok faaliyette bulunduk. Kayseri Havaalanı'nda dijital ekranlarda KADES kısa filmi ve bilgilendirme broşürümüzü yansıttık. Seferler öncesi kadına şiddetle ilgili anonslarımızı yayınladık. Uçak seferlerindeki kadın yolcularımıza KADES uygulaması, maskesi ve broşürlerimizi dağıttık. Daha sonra kadın muhtarlarımız, kadın derneklerimiz, kadınların yoğun çalıştığı fabrikalarımız ve kadın meslek edinme kurslarımız ziyaret edilerek KADES uygulaması hakkında bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarımızı yaptık. Faaliyetlerimize daha fazla kadına ulaşmak için devam edeceğiz. Kadına şiddet suçtur, bu suça ortak olmayalım"


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi

Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor

Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti

İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği

Erciyes gündoğumu büyüledi

Öğretmenler 2 gün iş bırakacak

Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı

Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe

Talas’ta sinek ve haşerata erken önlem

Aspir yağının yeni adresi: Ağırnas

Kapuzbaşı Şelaleleri'ne turistik hamleler

İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti

Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı

Şeffaf Oda'da 120. buluşma

Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti

"Tarımda iyi bir noktaya geldik"