KANSER TEDAVİSİNDE UMUT OLAN ?AKILLI İLAÇ? UYGULAMASI

KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİNDE

KANSER TEDAVİSİNDE UMUT OLAN ?AKILLI İLAÇ? UYGULAMASI
Sağlık 9.10.2019 16:43:49
Haberi Sesli Oku

Tedaviye dirençli prostat kanseri ve pankreas kanserinin bazı türlerine karşı geliştirilen ?Akıllı İlaç? tedavi yöntemi Kayseri Şehir Hastanesinde uygulanmaya başlandı. Kanser tedavisinde gelişen teknolojinin ışığında gelinen son nokta olarak bilinen ?Akılcı İlaç? uygulaması, hastalığın uzun süreli kontrolünü sağlamakla beraber, hastalıkla savaşan insanların yaşam kalitesi ve süresini arttıran gelişmelerden biri olarak bilinmektedir.

Kayseri Şehir Hastanesi´nde uygulanmaya başlayan ?Akıllı İlaç? yöntemi hakkında bilgiler veren Nükleer Tıp Klinik sorumlusu Doç. Dr. Seyhan Karaçavuş; ?Son zamanlarda kanser tedavisi için geliştirilen ?akıllı moleküller´ çeşitli kanser türlerinde hem tanı hem de tedavi amacıyla kullanılmaktadır. Bu moleküller vücuda verildikten sonra kanser hücrelerini bulup üzerine yapışarak yaydıkları ışınlar sayesinde bu hücreleri öldürmektedirler. Hem tanı hem tedavide kullanılan bu moleküller ?Teranostik ajanlar´ olarak adlandırılmaktadır.

Bilindiği üzere prostat kanseride, erkek hastalarda en sık görülen 2. kanser türüdür. Prostat kanseri tedavi yöntemleri arasında cerrahi, radyoterapi ve kemoterapötik ilaçlar yer almaktadır. Fakat herşeye rağmen bazı grup hastalarda bu tedaviye direnç gelişmektedir. Ayrıca nöroendokrin tümörler dediğimiz bazı pankreas ve bağırsak tümörlerinde de dirençli bir grup bulunmaktadır.

Biz, Kayseri Şehir Hastanesi´nde kullandığımız ileri tetkik görüntüleme yöntemleri sayesinde, pankreas ve prostat kanserlerinin tanı ve evreleme aşaması daha sağlıklı bir şekilde yapılmaktadır. Bu görüntülemeler sonrasında tespit edilen hastalarımızdan uygun olanlara ´Akıllı İlaç´ tedavisine başlıyoruz. Şu anda ilimiz ve civarında bu tedavilerin uygulanabildiği tek merkez olma özelliği taşımaktayız. Hastalarımızdan bu tedavi için hiçbir ek ücret talep etmiyoruz. Bu tedavilerin ünitemizde yapılabilirliğini sağlamak için desteklerini esirgemeyen başta İl Sağlık Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Ali Ramazan Benli ve Başhekimimiz Sayın Prof. Dr. İlhami Çelik olmak üzere emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederiz? dedi.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.