Kayseri´nin Tomarza ilçesinde hasta almak için köye giderken kara saplanan ambulansta mahsur kalan şoför ve 2 sağlık çalışanı, yaklaşık 19 saat sonra kurtarıldı.
Tomarza ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Arslantaş Köyü´nde yaşayan Fadime Hayta ve İhsan Bağırgan, geçtiğimiz Çarşamba akşamı hastalandı. Yakınlarının durumu 112 Acil Servisi´ne bildirmesi üzerine ilçedeki 112 Komuta Merkezi´nde görevli Orhan Uzun yönetimindeki ambulans, 2 sağlık çalışanı ile birlikte köye hareket etti. Karla kaplı yolda ilerleyen ambulans, köye yaklaşık 3 kilometre kala kara saplandı. Devam eden kar ve tipi nedeniyle ambulansı hareket ettiremeyen şoför Orhan Uzun, gece 02.00 sıralarında komuta merkezine haber verdi.
Durumu öğrenen Kaymakam Adem Balkanlıoğlu´nun talimatı ile jandarma, itfaiye ve karayolları ekipleri bölgeye sevk edildi. Ancak ekipler, kar kalınlığının yaklaşık 2 metreye ulaştığı bölgede güçlükle ilerledi. Gece ve gündüz devam eden çalışma ile köy yolu Karayolları´na ait kar küreme aracı ile açıldı. Uzun uğraşlar sonucu dün akşam saat 21:00 sıralarında ambulansa ulaşıldı. Yedek yakıt sayesinde ambulansta soğuktan donmaktan kurtulan şoför ve 2 sağlık çalışanı, yaklaşık 19 saat sonra kurtarılıp kontrol için hastaneye götürüldü.
Köydeki 2 hasta da yolun ekipler tarafından açılmasının ardından başka bir ambulansla evlerinden alınarak hastaneye götürüldü. Kentte görevli paletli ambulansların başka vakalara gönderilmesi nedeniyle yolu karla kaplı köye normal ambulansın gönderildiği belirtildi.
Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.
Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.
Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...