KARDEŞ ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDEN İADE-İ ZİYARET

Balıkesir´in merkez ilçelerinden Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici´yi ziyaret etti.

KARDEŞ ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDEN İADE-İ ZİYARET
Güncel 20.07.2017 16:48:24
Haberi Sesli Oku

Bir süre önce kardeş şehir protokolü imzalayan ve Altıeylül belediyesine ziyaret gerçekleştiren Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, bu günde iade-i ziyaret için Kayseriye gelen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerini Hacılar´da konuk etti.
Sabah saatlerinde gerçekleşen ziyaret öncesi Başkan Ekici, gelen konuklarını belediye hizmet binası önünde karşıladı.
Daha sonra meclis salonuna geçildi. Burada konuşan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, 2016 yılının ekim ayında kardeş belediye protokolü imzaladıkları Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve heyetini ilçelerinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kardeşliğin paylaşmak anlamına geldiğinin altını çizen Başkan Ekici, ?sizlerin tecrübelerinden istifade edeceğiz? dedi.
Başkan Ekici ile iki ayrı ortak noktaları olduğunun altını çizen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafalı´da, belediyeler arasında kardeş belediyecilik anlayışının her geçen gün ivme kazandığını söyledi. Türkiye´de belediyecilik denildiği zaman ilk akla gelen şehrin İstanbul Konya ve Kayseri olduğunu kaydeden Konuk Başkan, ?Burada belediye başkanlığının çok güzel örnekleri sergilendi. Buralardan örnekler alındı. Bizde kardeş belediyeyi belirlerken bu durumu göz önünde bulundurduk? diye konuştu.

Karşılıklı fikir alış verişinde bulunacaklarını kaydeden ve kayserinin belediyecilikte ileri gittiği için mutlak suretle bu durumdan da istifade edeceklerini ifade eden Kafalı, ?Hacılar belediyemizin özelliği OSB. Bu bölgede. Balıkesir´de de, Altıeylül ilçesinde. Bu şekilde ortak özelliklerimiz de var. Bu ortak çalışmalarımız daha da artacak. Bu kardeşlik hesabi değil hasbi bir kardeşliktir? şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından her iki belediye başkanı karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.