Kayseri Barosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadın avukatlarla beraber ağaç dikti. Baro Başkanı Cavit Dursun, “8 Mart’ın tek gün olarak değil, her zaman hatırlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Kayseri Barosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Şehir Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Hatıra Ormanına ağaç dikti. Burada açıklamalarda bulunan Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun, “8 Mart Emekçi Kadınlar Günü anısına bu yıl pandemi sebebiyle yapamadığımız fiziki etkinlikler sebebiyle, günün anısına Şehit Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz anısına hazırlanan bu hatıra ormanına, baromuzdaki tüm meslektaşlarımızı, stajyerlerimizi ve kadın çalışanlarımızı temsilen birer tane ağaç dikmeye karar verdik. Bunu da burada meslektaşlarımızla birlikte uygulayacağız. Biz 8 Mart’ları tek gün olarak değil, her zaman hatırlanması gereken, her zaman bu mücadelenin tarihsel geçmişine uygun şekilde anılması gerektiği düşüncesini taşıyoruz. Özellikle belirtmek istiyoruz ki, şiddetin, ayrımcılığın, nefretin değil, birleştiriciliğin ve bütünleştiriciliğin, sevginin, hoşgörünün, merhametin olduğu bir insan ikliminde, kadınıyla ve erkeğiyle toplumun ayrılmaz parçaları ile bir bütün olarak bu değerlerin yaşatılması, anılması ve kutlanması gerektiği inancındayız. Bu yaptığımız etkinliğin çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Kayseri Barosu Kadın Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Nilay Karahan ise, “8 Mart’ların kutlama günü değil, biz kadınlar için farkındalık ve mücadele, dayanışma günü olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki, her 8 Mart’ta konuşmalarımıza ‘kadına şiddete dur’ diyerek başlamak zorunda kalıyoruz. Bizde daha aydınlık, şiddetin olmadığı, bizim birey olarak kabul edildiğimiz nice 8 Mart’lar diliyoruz. Pandemi sebebiyle yapmak istediğimiz faaliyetlerimizin çoğunu gerçekleştiremedik ama güzel bir etkinliğe imza attık” dedi.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.
TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.
Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti
Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.
Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.
KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.