Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü il genelinde bin 615 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti.
Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü il genelinde bin 615 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti.
Ziyaretlerle ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Kayseri genelinde 20 ve üzeri istihdamlı işyerlerinin yüzde 14´ünde 19 bin kişilik açık iş olduğunun tespit edildiğini söyledi. İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, ?Açık iş oranı yüzde 1 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör yüzde 2,6 ile bilgi ve iletişim olmuştur. Açık işi en çok olan işyerleri yüzde 22,1 oranı ile bilgi ve iletişim sektörü ve yüzde 20 ile mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler sektörüdür. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler beden işçisi (genel), temizlik görevlisi ve reyon görevlisidir. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri yeterli mesleki/teknik bilgi ve tecrübe, fiziki ve bedensel yeterlilik ve sorun çözme ve insiyatif alabilmedir. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok İŞKUR ve akraba-eş dost aracılığı ile aramaktadır? dedi.
Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekleri mobilya döşeme işçisi, argon kaynakçısı (tığ kaynakçısı), mobilyacı, terzi, diğer metal işlemcileri, plastik enjeksiyon üretim elemanı, beden işçisi (genel), garson (servis elemanı), kasapvenc/cnc tezgâh operatörlüğü olarak sıralayan İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, ?Kayseri genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 4 bin 57 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 4 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler ulaştırma ve depolama, inşaat ve madencilik ve taş ocakçılığıdır. Metal mamuller montaj işçisi, beden işçisi (genel), beden işçisi (inşaat) ve mobilya döşeme işçisi mesleklerinde istihdam artışı beklenirken bilet satış elemanı (gişe/banko), teleks operatörü ve teknik servis elemanı mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir? ifadelerini kullandı.