20 MOBİLYA FİRMASINA “YALIN DÖNÜŞÜM DANIŞMANLIĞI” VE “FİRMA ÇALIŞANI EĞİTİMLERİ” VERİLECEK
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığında, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) işbirliğinde yürütülen Verimlilik Koordinasyon Ofisi Projesi kapsamında, Yalın Enstitü Derneği ile sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında Yalın Enstitü tarafından 20 mobilya firmamıza “Yalın Dönüşüm Danışmanlığı” ve “Firma Çalışanı Eğitimleri” verilecek.
İmza töreninde konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, proje kapsamında 50 firmada yapılacak yalın dönüşüm çalışmaları ile firmalarda seçilen alanlarda en az yüzde 25’lik verimlilik artışı hedeflediklerini belirterek, “Bildiğiniz üzere geçen yıl firmalarımızın verimliliğini ve rekabet güçlerini artırmak maksadıyla Kayseri Model Fabrika’yı kurmuştuk. Kayseri’de yalın imalat kültürünü ve dijitalleşmeyi yaygınlaştırmak için. Bu yılbaşında da Verimlilik Koordinasyon Ofisi projemizi başlatmıştık. 12 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz ilk İhalemizin sözleşmesini bugün imzaladık” dedi.
Sözleşmenin sanayicilere hayırlı olmasını dileyen Başkan Büyüksimitci, “Bu sözleşme kapsamında Yalın Enstitü tarafından 20 mobilya firmamıza “Yalın Dönüşüm Danışmanlığı” ve “Firma Çalışanı Eğitimleri” verilecek. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2,6 milyon TL finansal desteği ile yürütmekte olduğumuz proje ile sanayicilerimizin üretim süreçlerini gözden geçirerek, yalın sürekli iyileştirme modeline göre dönüşümlerini sağlamalarının yolunu açmış olacağız” diye konuştu.
Büyüksimitci, projenin ilerleyen etaplarında elektrikli ev aletleri, fabrikasyon metal ürünler ve makine imalat sektörlerine yönelikte ihale sürecini hızlıca tamamlayıp, eğitimlere başlayacaklar bilgisini verdi.
Sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ise, “İmzaladığımız bu sözleşme ile üyelerimize danışmanlık hizmeti verilecek. Bilindiği üzere günümüz dünyasında maliyet önemli bir konu. Bu kapsamda firmaların maliyetlerinin düşürülerek verimliliklerinin arttırılmasının hedeflendiği bu projeyle, üyelerimiz ekonomiye ciddi katkılar sağlayacaktır. Üyelerimizin menfaatine olan her şey şehrimizin ve ülkemizin menfaatinedir düşüncesinden hareketle, varlık sebebimiz olan üyelerimizin işini kolaylaştırmak, rekabet edebilirliklerini artırmak amacıyla yapılacak her türlü çalışmada yer almaya devam edeceğiz” dedi.
Bu çalışmanın istenilen sonuçları fazlası ile vereceğine inançlarının tam olduğunu belirten Yalın Enstitü Derneği İktisadi İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın İpbüken, “Yalın Enstitü Derneği olarak uzun yıllara dayanan çalışmalarımızın verdiği bilgiye dayanarak, bu projeyi başarı ile yürüteceğimizi taahhüt ediyoruz. Verimlilik projesi sırasında gerek Kayseri Model Fabrika ve gerekse her iki üniversitemiz ile ortak çalışmalar, eğitimler ve çalıştaylar yapmayı planlıyoruz. Tam bir ekip çalışması yaparak, Kayseri mobilya sektöründe yalın dönüşümü başlatmış olacağız. Bu ay içerisinde projeye dahil olması kararlaştırılan firmalar ile ilk başlangıç toplantısı yaparak eğitimlerimize başlayacağız. Sözleşmenin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Son olarak ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, bu projenin Kalkınma Ajansları tarafından verilen hibe programları içerisinde bir ilk niteliğinde olduğunu belirterek, “Ajanslar, şimdiye kadar ekseri makine ve altyapı yatırımı destekleriyle bilinen kurumlar iken, bu projenin merkezinde süreç verimliliği yer almaktadır. Kayseri’de öne çıkan 4 sektörde yapılacak olan süreç verimliliği – yalın dönüşüm çalışmaları kapsamında, mobilya sektöründe seçilen firmalarda başlayacak saha çalışmalarında asgari yüzde 25 verimlilik beklemekteyiz. Bu işbirliğinin Kayseri imalat sanayi için verimli olmasını temenni eder, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Odası'na da teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.