KAYSERİ ŞEKER

BOĞAZLIYAN ŞEKER FABRİKASINDA 168 BİN TON ŞEKER ÜRETTİ?

Anahtar Kelimeler: KAYSERİ ŞEKER
KAYSERİ ŞEKER
Ekonomi 15.12.2018 16:25:12 0
Haberi Sesli Oku

Kayseri Şeker´in üç Fabrikasından birisi olan Boğazlıyan Şeker Fabrikasında 2018-2019 yıllarını kapsayan 12.Kampanya döneminin 17 Eylül tarihinde başlayıp 12 Aralık tarihinde sona erdiği ve 86 günlük kampanya süresi içerisinde 1.187.000 ton pancar işlenilerek 168.100 ton kristal şeker elde edildiği belirtildi.

Boğazlıyan Şeker Fabrikasında Kampanya süresi boyunca 42.375 ton melas, 220.960 ton yaş küspe, 15.189 adet balya küspe ve 11.333 ton peletli kuru küspe üretimi yapıldı. Günlük ortalama 14.047 ton pancar işlemek suretiyle geçen yıl 14.010 ton olan rekoru üzerine bir rekor daha eklenmiş oldu. 2018-2019 Kampanya dönemi içerisinde Boğazlıyan Şeker Fabrikasında stoklarda yığılma nedeniyle Fabrikanın pancar alımına kapatılmaması yanında kısa süreli bile olsa duruşun olmamasının Kayseri Şeker tarafından uygulamaya konulan ?Randevulu pancar sökümü ve tesellüm programı?na uyumun bir neticesi olduğu için pancar üreticileri, nakliyeciler, yöneticiler ve çalışanlar tarafından büyük takdir topladı.

Boğazlıyan Şeker Fabrikasının 12. Kampanya döneminin sona ermesi nedeniyle Yönetim tarafından çalışanlar onuruna teşekkür yemeği verildi. Yemeğe; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyelerinden Avni Hokkaömeroğlu, Harun Halıcı, Halis Lektemur, Denetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Abdulkadir Güneş, Mustafa Demir, Nizamettin Çatak, Abdullah Borazan, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez, Genel Müdür yardımcıları, Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve çalışanlar katıldılar.

Boğazlıyan Şeker Fabrikası işçi yemekhanesinde düzenlenen yemek öncesi her üç fabrikada da çalışanların birbirlerini destekleyen örnek ve üstün gayretlerinden yönetim olarak duydukları memnuniyeti dile getiren Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; ?Boğazlıyan Şeker Fabrikasının on ikinci kampanyasını hayırlısıyla bitirdik. Allah bereketli eylesin. Bu toplantı, çalışanlarımıza bir teşekkür amacıyla tertip edilmiştir.Elinize, yüreğinize sağlık. Gerçekten büyük gayret gösterdiniz. Emek verdiniz. Sahiplendiniz ve oldukça başarılı bir kampanyayı sonuçlandırmış olduk? değerlendirmesinde bulundu?

Başkan Akay sözlerinin devamında ?Bildiğiniz gibi bu sene üç fabrikada faaliyet yürüttük. Herkes çok büyük fedakârlık ortaya koydu. Büyük gayret gösterdi. Bu Turhal´dada aynıydı. Boğazlıyan´ dada aynı Kayseri dede aynı oldu. Bütün arkadaşlarımız işlerine dört elle sarıldılar, sahiplendiler öyle ki, bunu söylemekten iftihar ediyorum 72 saat makinanın başında bekleyen arkadaşlarımız oldu. Bu arkadaşlarımızı hiç kimse zorlamadı. Hiç kimseye bu makinanın başında duracaksın demedi. Ama her üç fabrikada da bütün arkadaşlarımız ellerinden gelen gayret ve fedakârlığı göstererek kampanyayı yürüttüler. Bana siz bunu nasıl başarıyorsunuz diye soruyorlar. Bizim elimizde sihirli değneğimiz falan yok. Biz Büyük Kayseri Şeker ailesi olarak başarıyoruz. Büyük Kayseri şeker ailesi Fabrikasına ve işine sahipleniyor ve bu şekilde başarıyoruz. Onun için Allah da bu birliğin, beraberliğin, gayretin, fedakarlığın bereketini veriyor? ifadesini kullandı?

Konuşma sonrasında çalışanlar tarafından ?Yeni kampanyalarda yeni fabrikalarla? pankartının açılması Başkan Akay ve Yöneticileri memnun etti. Başkan Akay çalışanların bu talebine de sessiz kalmayarak, herkesin bir kızıl elması vardır. Bizim de Kayseri şeker olarak bir Kızıl elmamız olması lazım. Bizim geçen seneki Kızıl elmamız Turhal Şeker Fabrikasıydı. Bu seneki kızıl elmamız da bünyemize yeni bir Şeker fabrikası daha katmak olacaktır? diye konuştu?

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Meteoroloji'den don uyarısı...

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.

Erciyes 38 FK sahasında takıldı

TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

Huzurevinde hızlı değişim! 7 günde baştan sona yenileniyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.

ERÜ’den görme engelli sporcular ile anlamlı etkinlik

Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti

Melikgazi Belediyesi kışa hazır

Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.

Tomarza'da İlçe Afet Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.

Akçakaya ve Endürlük’te 30 prestijli parsel ihaleyle satışta

Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.

Büyükkılıç; Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarını inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.

KAYMEK'ten KPSS ve LGS öncesi deneme sınavları

KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.

Kayak severlere müjde! Sezon o tarihte açılıyor...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.

Başkan Yalçın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü" programına katıldı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.

Büyükkılıç: "17 Aralık, bu milletin hafızasından silinmeyecek"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...

Kayseri'de kar yağışı etkili oldu

Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.

Çolakbayrakdar: "Hemşehrilerimizin sağlıklı bir kış geçirmesi için hazırız"

Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.

İşçi servisi tır dorsesine arkadan çarptı: 22 yaralı

Kayseri'nin İncesu ilçesinde işçi servisinin park halindeki tır dorsesine çarpması sonucu 22 kişi yaralandı.

JEOTERMAL SERA OTB İHALESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Kayseri Ticaret Borsası öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi (OTB) Projesi kapsamında önemli bir aşama daha başarıyla tamamlandı. Detaylar Kayseri Haber'de...