?RANDEVULU SÖKÜM´ E DESTEK
Kayseri Şeker tarafından, 2017-2018 Kampanya döneminde başlatılan randevulu söküm ve tesellüm seferberliğine çiftçilerden büyük destek geldiği açıklandı.
Randevulu söküm ve tesellüm uygulaması ile ilgili olarak, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ?63. kampanya döneminde başlatmış olduğumuz programlı pancar alımı uygulamasını kış sezonundaki eğitim toplantılarında çiftçimize anlatmış ve uygulama konusunda mutabakat sağlamıştık. Şimdi ise kampanyanın başlaması ile birlikte bu seferberliği uygulamaktayız. Randevulu söküm ve tesellüm uygulamasına katkısı olan Çiftçilerimize, nakliyecilerimize, taşıyıcı kooperatiflerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri Şeker´e bağlı 12 bölgede pancar ekimi yapan çiftçiler randevulu söküm ve tesellüm sayesinde daha çok kazandıklarını, uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdiler.
Sarıoğlan İlçesi Palas çiftçilerinden Mustafa Güntay söz konusu uygulamaya dair yaptığı değerlendirmede ?Pancarı söküyorum bir de bakıyorum 18-20 tane araba almış gidiyor bir saat içerisinde artı olarak da 2 saat içerisinde internetten firesini öğreniyoruz. Bu uygulamadan önce 200 ton 500 ton pancarı yığıyorduk bekliyorduk sıra gelecek bu da fireye yol açıyordu 100 tondan 10-15 ton fireye sebep oluyordu. Şimdi randevulu söküm ve tesellüm sisteminden çok memnunum bu randevulu sistemden 3800 ton pancar yatırdım. Söküm için kendi makinem ile yetişmediği zaman kooperatiften talep ediyoruz. Günlük tonajıma göre gönderdim ve erken sökümden 25 bin ? prim aldım. Bu pirim 2 polara tekabül ediyor.? ifadesini kullandı.
Sarıoğlan Tatılı bölge çiftçisi Savaş Görgülü ? Yerine göre 800 ton pancarımın 45 gün beklediği oluyordu ve gidecek kaybın hesabını siz yapın. Pancarım 45 günde çok fire verdi. Ama şimdi pancar topraktan nasıl çıktı diri halde kendini kaybetmeden fabrikaya teslim ediliyor. 40 gün bekleyen pancar aynı zamanda toprağı şerbetlendiriyor duama bugün gerçekten bizim cebimiz şerbetleniyor? diye konuştu. Bünyan bölge çiftçisi Gökhan Erdoğan ? Randevulu söküm ve tesellüm sisteminde çiftçinin emek verdiği ürün zayi olmuyor. Kayseri Şeker Fabrikası ve Bölge Müdürlerimiz bize hangi gün hangi saat yükleme yapılacağını söylüyor çiftçi zamana göre hava durumuna göre makine şartına göre kendini hazırlıyor. Benim tarlamdaki pancar sevkinin ben tarlaya gitmeden oldu ben de tohum ekilecekse tohumumu ekiyorum tarlamı sürüyorum hayvanımla ilgileniyorum şu an tam anlamıyla Avrupa standartlarında bir sistem.? değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.