KAYSERİ ŞEKER SERASININ TOPRAKSIZ DOMATESLERİ

KAYSERİ ŞEKER SERASININ TOPRAKSIZ DOMATESLERİ

SOFRALARDA YERİNİ ALMAYA BAŞLADI .

Kayseri Şeker´de toprak yerine Kokopit (Cocopeat) kullanılarak kış sezonunda üretilmeye başlanan domatesler tüketicilerin sofralarında yerini almaya başladı.
Toprak yerine Hindistan cevizi liflerinden elde edilerek içine makro ve mikro elementler eklenip organik besleyici hale getirilen Kokopit (Cocopeat) ile üretilen domatesler, ?Seramis´ markası ile tüketicilere sunulmaya başlandı.
Kayseri Şeker´in seralarında tozlaşma işleminin bombus arıları (tüylü arı) kullanılarak üretilen domatesler, 13-14 metre uzayabiliyor, 30 bin domates fidesinden sezonluk olarak 300-350 ton salkım ürün alınabiliyor.
Topraksız domates üretimi yapılan Kayseri Şeker´e ait 10 bin metrekarelik modern cam kaplamalı serada, domates fidelerinin dikimden hasada kadar yapılan tüm uygulamalar ve üretim aşamalarında hijyen kurallarına azami derecede uyularak, ürünler sofraya sunuluyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Sosyal medya fenomeni toprağa verildi
Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi
Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti
Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"
Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı
Sedat Kılınç’ın acı günü
Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu
Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi
Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu
Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması
AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı
Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu
Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor
Ağabeyini sırtında taşıyor
Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı