Kayseri Şeker´in Çiftçileri

Artık Tarım Çeşitliliğini Konuşuyor ...

Anahtar Kelimeler: Kayseri Şeker Çiftçileri
Ekonomi 14.06.2017 15:42:34 0
Kayseri Şeker´in Çiftçileri
Haberi Sesli Oku

Kayseri Şeker Fabrikası´nın geleneksel hale getirdiği ve Kayseri Şeker´e bağlı 12 bölgede kurularak çiftçiler ve aileleri ile birlikte iftar yapılan Şeker Sofrası Yenipazar´da kuruldu.
Yenipazar Şeker Sofrası´nda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; ?Artık bizim toplantılarımızda hiç kimse para pul ne olur, ne zaman ödenir, ne kadar ödenir diye soru bile sormuyor. Çünkü bunlar zamanında hakkıyla gerçekleşiyor, çiftçilerimizin ihtiyaçları bu manada zamanında karşılanıyor. Seçim bitti, şimdi geçim zamanı. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, tüm düşüncemiz, gayretlerimiz ve çalışmalarımız çiftçilerimizin daha fazla kazanması içindir" değerlendirmesinde bulundu?
Yenipazar Bölge Hizmet Binası bahçesinde kurulan Şeker Sofrası´na Yenipazar Bölgesi başta olmak üzere çevre ilçe ve beldelerden yoğun bir katılım gerçekleşti.
Pancar Bölge Müdürlüğü ve Tarım Market Hizmet Binası bahçesinde kurulan Şeker Sofrası´na; Yenipazar Jandarma Karakol Komutanı, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan: Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Harun Halıcı, Hurşit Dede, Halis Lektemur, Denetim Kurulu Üyeleri; Av. Kaan Savruk, Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri; Abdulkadir Güneş, Nizamettin Çatak, Abdullah Borazan, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner, Genel Müdür Yardımcılarından Osman Canıtez, Hulusi Yüksel, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy ve Bölge çalışanları ile birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Yenipazar bölgesinin hububat ambarı olmasının yanında büyük pancar üretiminin gerçekleştirildiğini, ancak sadece kotası olanların kazanmasının yanında kotası olmayanlara da alternatif ürünler için sözleşme yaptıklarını ve bunu artıracaklarını müjdeledi. Başkan Hüseyin Akay, TMO´nun yapmayı planladığı lisanslı depoculuğun da işletmesine talip olduklarını dile getirerek "Tüm düşüncemiz, gayretimiz ve çalışmalarımız çiftçilerimizin daha fazla kazanmalarını sağlamak içindir" ifadesini kullanarak şunları kaydetti? ?Biliyoruz ki özellikle Yenipazar bölgesinde nohut ekimi bu bölgede yaygın bir şekilde yapılabiliyor. Bu sene 18 bin 450 dekarda nohut, 280 dekar fasulye, bin 400 dekar kırmızı mercimek, 3 bin 080 dekar yeşil mercimek ekimi gerçekleşmiş. Biz bu sene nohut ve fasulye konusunda sözleşmeli üretimi başlatmış olup nohut için 793 dekarda sözleşme yapılmıştır. Bu bir başlangıç, inşallah bu başlangıcı hep beraber geliştirmek arzusundayız. Biz, daha fazla çiftçimizle daha fazla alanda gerek nohut, gerek yeşil mercimek, gerek kırmızı mercimek ve gerekse fasulye ekimi konusunda inşallah önümüzdeki yıllarda sözleşmeler yaparak bu işi daha fazla geliştireceğiz ve sizin şeker pancarı dışında başka ürünlerden de para kazanmanız konusunda bu çalışmaları yapacağız. Bu çalışma sözleşmeli olacağı için aynı şeker pancarında olduğu gibi tohumunu, gübresini buna benzer ihtiyaçların temini bizim tarafımızdan yapılması söz konusu olacak. İnşallah ümit ediyorum bunlardan da para kazanır hale gelirsiniz. Artık bizim toplantılarımızda hiç kimse para pul ne olur, ne zaman ödenir, ne kadar ödenir diye soru bile sormuyor. Çünkü bunlar zamanında hakkıyla gerçekleşiyor, sizlerin ceplerine giriyor, ihtiyaçlarınız bu manada karşılanıyor?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ