KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR “AKILLI ŞEHİRLERE” ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR “AKILLI ŞEHİRLERE” ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı”nda örnek olarak gösteriliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Şehir” hedefleri içerisindeki projeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı”nda örnek olarak gösteriliyor.

Türkiye’de şehirlerin büyük bir gayret ile ‘Akıllı Şehir’ olma çalışmaları sürerken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi de ‘Akıllı Şehir’ uygulamaları ile gündemde kalmayı başarıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’ çerçevesinde Kayseri Büyükşehir, Türkiye’de akıllı şehir projeleri içerisinde iki akıllı şehir projesi ile başarılı örnekler arasında gösterildi. Bakanlığın ‘2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nda yer alan Kayseri Büyükşehir, ulaşım konusunda ‘Akıllı Kavşak’, enerji alanında ise ‘Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’ ile Türkiye’deki akıllı şehir uygulamalarına örnek oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Akıllı Kavşak’ uygulaması sayesinde kavşaklara yerleştirilen sensörler ile otomatik sayımlar yapılarak araçların daha fazla olduğu yola verilecek geçiş üstünlüğü otomatik olarak belirleniyor. Böylece araç sayısının fazla olduğu geçişlerde gereksiz beklemelerin önüne geçilmiş, trafik yoğunluğu azaltılarak araçların yakıt tasarrufuna katkıda bulunulmuş, şehirdeki araçların sera gazı emisyonu oranı en aza indirilmiş oluyor.Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ‘Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı’ ile vatandaşları, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya teşvik etmeyi planlarken, bu sayede sera gazı salınımlarını da düşürmeyi hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadeleyi vizyon olarak benimseyen bir kamu kuruluşu olarak, sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik bir dinamizm oluşturmakta ve vatandaşlarını, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya teşvik ediyor.Büyükşehir’e bağlı Kayseri Ulaşım A.Ş., Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile 1 Kasım 2018 itibariyle faaliyetlerine başlayan Ar-Ge Merkezi bünyesinde, Akıllı Şehir ve Akıllı Ulaşım temalarına odaklanmış birçok proje ile çalışmalarına devam ediyor. Proje ekipleri; Raylı Sistem ve Ekipmanları, Sinyalizasyon ve Manyetik Sensörler, Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) odaklı Görüntü İşleme ve Radar Teknolojileri, Ulaşım Odaklı Optimizasyon Modelleri ve Uygulamaları, Coğrafi Yazılım, Şehir İçi Akıllı Bilgilendirme Sistemleri konularında Kayseri’ye ve sektöre hizmet ediyor.  Kayseri Büyükşehir’de, Kaniş Kavşak Kontrol Cihazı ve Adaptif Kavşak, Manyetik Akıllı Ulaşım Sensörü (MAUS), Kayseri Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi (KAKTUS), Kayseri Ulaşım Mobil Uygulaması, Akıllı Tabela ve Duraklar, Şehir İçi Otopark Yoğunluk Bilgilendirme Tabelaları gibi ulaşımla ilgili projeler uygulamaya konuldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet
Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu
“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”
CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti
Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı
Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi
Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu
Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği
Ekmeğe zam yolda
'Dijital yaşam ve iletişim'
Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül
‘Büyük Su Projesi’ başladı
"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"
Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı
Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek