Ekonomi
14 Eylül 2020 - 11:57
Güncelleme: 14 Eylül 2020 - 11:57

KAYSERİ OSB DIŞ TİCARET İSTİHBARAT MERKEZİ SANAYİCİNİN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

ÇALIŞMALARI İLE BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

KAYSERİ OSB DIŞ TİCARET İSTİHBARAT MERKEZİ SANAYİCİNİN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

EDİTÖR

KURUM BÜLTENİ

Haberi Sesli Oku

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan; OSB bünyesinde kurulan ve çalışmaları ile büyük beğeni toplayan Dış Ticaret İstihbarat Merkezi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Nursaçan; “Bilindiği üzere, dünyada ekonomik, siyasal ve sosyal çalkantılar baş döndürücü bir hızla devam etmektedir. Küresel sistemde başta pandemi süreci olmak üzere birçok alanda ciddi gelişmeler yaşanmakta ve yeni ticaret yöntemleri oluşmakta.

Dünya ticaretinde hiper rekabet ortamının yoğunlaşması ve önceliklerin değişimi ihracatçılarımızı doğru zamanda doğru hamleler yapmaya mecbur bırakmaktadır.

Kayseri OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi; şirketlerimizi yeni ülkelere ve pazarlara ulaştırıyor, nokta atışı ihracat ile işletmelerimizi yeni müşteriler ile buluşturuyor.

Potansiyeli yüksek ülkelere yönelmek, doğru hedef pazar tespiti, pazara girmeden önce yerli ve yabancı firmalar ve müşterilerle ile ilgili yapılan analiz ve araştırmaların önemi günden güne artmaktadır.

Sanayicilerimiz ve şehrimiz ekonomisine katkı sağlamak için kurulan Kayseri OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nde görev yapan uzmanlarımız hedef pazar tespiti, firma istihbaratı, detaylı pazar ve mevzuat bilgisinin sağlanması gibi birçok hizmet veriyor.”

Başkan Nursaçan; ISO ilk 500 sıralamasında yer alan bazı firmalar da dâhil, bugün itibariyle 700’ün üzerinde üyeye sahip olan Dış Ticaret İstihbarat Merkezinde; üyelerle yaklaşık 6 milyondan fazla Potansiyel Müşteri ve Konşimento bilgisi paylaşıldığını ifade etti.

Başkan Nursaçan; “Merkezimizde mobilya ve çelik kapı başta olmak üzere savunma sanayi, iş makinaları, makine, elektrikli ev aletleri, yatak, kablo, kimya, gıda, yapı inşaat malzemeleri, batarya, metal, soba, kâğıt, alüminyum, egzoz, plastik, filtre, ev tekstili, medikal, ambalaj, hijyenik bakım ürünleri, klima sistemleri, gibi birçok farklı sektördeki firmalara 950’den fazla rapor hazırlanmıştır. Raporlarda; uluslararası platformdaki potansiyel müşterilerin finansal verileri, çalışan sayıları, karar vericileri, iletişim bilgileri gibi birçok alanda detaylı bilgiler sunulmaktadır.

Kayseri firmalarının dışında, Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Düzce, Gaziantep, İskenderun, İstanbul, Kıbrıs, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Zonguldak… gibi illerimizden Trakya Bölgesinden ve Kıbrıs’tan talepte bulunan firmalara da destek sağlanmaya devam edilmektedir.

Bu gün itibariyle yüzlerce firmaya kapsamlı danışmanlık hizmeti verilmeye devam edilmektedir. Kapsamlı danışmanlık hizmetinde, firmalar, planlanan günlerde toplantılara katılarak danışmanlık hizmetinden faydalanmaktadırlar.

Randevulu 4 seans şeklinde yürüttüğümüz toplantılarımızın birincisinde hedef pazar belirlenmektedir.

İkinci toplantıda, SIC (Standard Industrial Classification) kodları ve keywordsler belirlenmekte, hedef ülkelerimiz konşimentosu açık olan ülkelerden seçilmiş ise onlardan da taramalar yapılmaktadır.

Üçüncü toplantıda, belirlenen beş hedef ülkeden ve belirlenen kodlar ve kelimelerden taramalar yapılıp firmamıza datalar sunulmaktadır. Firmamız paylaşılan datalardan potansiyel müşterilerini seçerek son operasyon planını hazırlamaktadır.

Dördüncü toplantıda ise; eksik bilgiler varsa veri tabanlarından bu bilgiler sağlanmakta, firmamıza müşteri portföyü oluşturulmakta ve firmamız ihracatını yapmak üzere seyahate hazır hale gelmektedir.

Firmalar sistemimize dtim.kayseriosb.org adresinden üye olabilmektedir.“ dedi.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14