KAYSERİ´nin Bünyan ilçesine bağlı Akmescit Mahallesi sakinleri, Talas İlçesi´ne bağlanmak için ikinci kez referanduma gidiyor.
Kayseri´nin Bünyan İlçesine bağlı Akmescit Mahallesi sakinleri, Talas İlçesine bağlanmak istiyor. Büyükşehir Yasası ile birlikte belde iken mahalleye dönüşen Akmescit´te vatandaşlar, mevcut Bünyan Belediyesi´nden gereken hizmet desteğini alamadıklarını ileri sürdüler. Mahallenin coğrafi konum olarak Bünyan´dan çok Talas´a yakın olduğunu dile getiren mahalle sakinlerinden Necati Tokbay, "Eskiden kasabaydık, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle olduk. Belediyemizin kaynakları da Bünyan Belediyesi´ne aktarıldı. Ancak mahallemiz yıllardır hak ettiği hizmeti alamıyor. Bu nedenle de Talas´a bağlanmak istiyoruz. Mesafe olarak da Bünyan´a 42 kilometre uzaklıktayken, Kayseri merkezi ve Talas´a 26 kilometre uzaklıktayız" diye konuştu.
REFERANDUM TARİHİ, 14 MAYIS 2017
Bu nedenle mahalle ikinci kez referanduma gidiyor. 2004 yılında da aynı nedenle referanduma giden mahallede, sandıktan yüzde 98 oranında "Evet Talas´a bağlanalım" karar çıkmıştı. Ancak o yıllarda bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadı. İlk referandumdan 13 yıl sonra bir kez daha konuyla ilgili olarak Mahalle Muhtarı Fahrettin Kılıç öncülüğünde hazırladıkları dilekçeleriyle İçişleri Bakanlığı´na başvuran mahalle sakinleri, Bünyan´dan ayrılıp, Talas´a bağlanma konusunda kararlı. Muhtarlar toplantısında durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a da ilettiği belirtilen Muhtar Kılıç ve mahalle sakinlerinin girişimi ile 14 Mayıs 2017´de Seçim Kurulu görevlilerinin gözetiminde referandum yapılacak.
İŞTE REFERANDUM İLANI
Konuyla ilgili olarak mahallede muhtarlık ve camii girişlerine seçmen listesi de asıldı. Vatandaşlar seçmen listelerinde isimlerinin yer alıp almadığını kontrol ederken mahallede muhtarlığa asılan referandum ilanında ise şu ifadeler yer aldı:
"Mahallemizin Bünyan ilçesinden ayrılarak Talas ilçesine bağlanması ile ilgili, 14 Mayıs 2017 Pazar günü saat 08.00 ile 17.00 arasında mahallemiz Akmescit Çok Programlı Lisesinde idari bağlılık değişikliği halk oylaması yapılacaktır. Seçmenler kimliklerini ispatlayacak belgelerle 14 Mayıs 2017 Pazar günü belirtilen saatler arasında oylarını kullanabileceklerdir. Mahalle halkına ilanen duyurulur."
Nüfusu bin 860 olan mahallede kayıtlı seçmen sayısının bin 160 olduğu bildirildi.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde tinerle sobayı yakmaya çalışan bir kişi yanlışlıkla kendini yaktı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda vizyon projelerinden Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 6 firma teklif sundu.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 1 kişi, yoldan geçenlere bıçakla saldırdı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken şüpheli gözaltına alındı.
Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.
Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.
Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.
Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…
Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.
Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...
Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.
Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.