Kayseri´de alternatif olarak, bölgede hiç ekilmemiş soğan türünün ekimini yaptığını söyleyen İsmet İsmail Yılmaz, "4 ila 7 ton arasında bir verim bekliyoruz" dedi.
27 yaşında ve bölgedeki genç çiftçilerden biri olan İsmet Selim Yılmaz, "Bu sene bölgemizde alternatif bir ürün olarak Kayseri bölgesinde hiç ekilmemiş olan soğan türünün ekimini gerçekleştirdik. Kordiyon cinsi olarak 14 Mart 2019 tarihinde kara tohum olarak yani çörek otundan biraz daha büyük şekilde ektiğim tohumun bugün hasat dönemine geldik" dedi.
"İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´nün de belirttiği gibi üretim kapasitesi yüksek olarak bu ürünün ilk ekimini biz gerçekleştirmiş oluyoruz" ifadesinde bulunan Yılmaz, "Amacımız bu bölge halkına buğday, arpa, çavdar ve kabak çekirdeği dışında ekstra bir ürün kazandırmak için mücadele veriyoruz. Bu gördüğümüz 32 bin metrekare alana ekim yaptık, 14 mart tarihinden itibaren ortalama haftada ikişer saat su verdik standart gününü saatini geçirmeden, zirai bakımlarına dikkat ederek ilaç kısmına mümkün olduğunca geride durmaya çalıştık, olgunlaşması için organik tarıma yönlenmeye çalıştık. Artık yavaş yavaş ektiğimiz duyulduğu itibaren biraz piyasada arz talep meselesi de gündeme gelmeye başladı, ciddi bir talep var özellikle yerli olması, bu bölgede ki bu satışı yapan insanların ekstra bir nakliye veya yol ücreti ödememiş olması bizi bu bölgede biraz avantajlı hale getiriyor" diye konuştu.
"Biz dekara ekerken 500-600 gram ektik, ortalama biz 4 ton ile 7 ton arası bir verim bekliyoruz" diyen Yılmaz, şunları söyledi:
"Çünkü bizim kendi bölgemizde toprak yapısı 3-4 farklı çeşit toprak barındırıyor, toprak bünyesine göre 4 ton ile 7 ton arası verim bekliyoruz. Fiyatlar bu sene başlangıç olarak ortalama 80 kuruş ile 1.5 TL arası açılış yaptı ama ilerleyen günlerde yükseleceği söyleniyor ne kadar doğrudur bilemiyoruz. Tabi bu fiyat politikası şuna göre belirleniyor birincil, ikincil, takoz lokantaların tercih ettiği ev tipi kavurmalık olarak bunlara göre çeşitlilik arz ediyor."
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.