PASTIRMA ve sucuğuyla ünlü Kayseri´de Ramazan ayının vazgeçilmesi ´sucuk içi´nin üretimi kasaplarda başladı.
PASTIRMA ve sucuğuyla ünlü Kayseri´de Ramazan ayının vazgeçilmesi ´sucuk içi´nin üretimi kasaplarda başladı. Kıymanın baharatla buluşmasının ardından kavrularak sofralara gelen ´sucuk içi´ bu yıl kilosu 60 TL´den satışa sunuluyor.
Kayseri´de 1925 yılından itibaren üretilen sucuk içi, Ramazan ayında sadece Kayseri ve ilçelerinde iftar sofralarından tüketilen özel bir lezzet. Geçmiş yıllarda ´irişkik´ adıyla yapılan sucuk içi, büyükbaş hayvanın kaburga etinden çekilen kıymanın baharatla buluşmasının ardından kavrularak sofralara gelen bir ara sıcak yemeği. Kayseri´de ramazan pidesi kadar öneme sahip olan sucuk içi Kayseri Pastırmacılar ve Sucukçular çarşısındaki tezgâhta yerini aldı.
´SICAK TÜKETİLMESİ SAĞLANIR´
Esnaf Mustafa Tokluman, bu yıl sucuk içinin kilosunun 60 TL´den satılacağını söyledi. Tokluman "Sucuk Türkiye´nin birçok bölgesinden üretilir; ancak sucuk içi sadece Kayseri´de üretilir ve tüketilir. Sucukla aynı tarihçeye sahip olan sucuk için Ramazan ayında başımızın tacıdır. Kayseri´deki birçok iftar sofrasında yerini alır. Sucuk içinde kullanılan et kaburga etidir. İçine baharata, sarımsak atılır. Pişirilirken kesinlikle yağ konulmadan iftara 5 dakika kala pişirilerek sıcak tüketilmesi sağlanır. Ramazan´da Türkiye´nin gündemine nasıl pide giriyorsa, Kayseri´nin gündemine de sucuk içi girer" dedi.