Kayseri'de 340 bin öğrenci ders başı yapacak

Kayseri'de 340 bin öğrenci ders başı yapacak

Anahtar Kelimeler: Kayseri' öğrenci yapacak
Kayseri
Güncel 3.09.2023 13:15:00

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

11 Eylül'de açılacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılında Kayseri'deki bin 153 okulda 340 bin 251 öğrenci ve 21 bin 970 öğretmen ders başı yapacak.
Yeni eğitim öğretim yılı öncesi tüm hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu. Karaköse; "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nı Allah'ın izniyle 11 Eylül tarihinde başlatacağız. 4 Eylül'de uyum sınıflarımız eğitim, öğretime başlayacak. Öncelikle yeni eğitim öğretim yılının ülkemize, ilimize, öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlimizde; 2023-2024 eğitim öğretim yılını 340 bin 251 öğrencimizle, 21 bin 970 öğretmenimizle ve bin 153 okulumuzla başlayacağız inşallah. Bu süreçte İl milli eğitim müdürlüğümüz, ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, okul müdürlüklerimiz kendi hazırlıklarının son aşamasında. İnşallah eğitim öğretime Kayseri olarak hazır gözüküyoruz. Eğitim, öğretim sürecinde alınması gereken önlemleri, okulların temizlikleri, bakım onarım ve hazırlıkları, öğrencilerimizin kitap dağıtımları gibi süreçler kendi mecrasında tamamlanmak üzere" dedi.

Kayseri'de öğretmen açığı yok
Bu yıl 292 öğretmenin Kayseri'ye atamasının yapıldığını kaydeden Karaköse; "Öğretmen açığımız yok. Sadece özel eğitim alanında ki ülke genelinde bu ihtiyaç söz konusu. Onu da ücretli öğretmenlerimizle tamamlıyoruz inşallah. Diğer branşlarda ilimizde öğretmen açığımız yok. 2023-2024 eğitim öğretim yılı içinde ilimize 292 yeni öğretmen ataması yapıldı. Bunlarla ilgili de hazırlıklarımızı tamamladık. Öğretmenlerimiz daha Kayseri'ye gelmeden onlara bilgi paketi hazırladık ve kendi adreslerine gönderdik. Kayseri'ye hava yolu ile, karayoluyla, demir yolu ile nasıl ulaşabilirler, ulaştıklarında ihtiyaçlarını nasıl giderebilirler, öğretmenevi adresimiz neredir, görev yerine ait ilçelere nasıl ulaşabilirler. Tüm bunların dışında da sorunla karşılaşırlarsa yeterli sayıda arkadaşımızı görevlendirdik" ifadelerini kullandı.
Veli, öğretmen ve okul arasındaki iletişimin güçlü olduğu taktirde başarı geleceğinin de altını çizen Bahameddin Karaköse; "Takdir edersiniz ki bizler tüm hazırlıklar içerisinde öğretmenlerimizi de hazır hale getirmeliyiz. Çünkü; geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı öncelikle öğretmenlerimize emanet ediyoruz. Onlar ne kadar huzurlu, mutlu ve rahatlarsa biz de başarıya adım adım ilerleyeceğiz inşallah. Tüm yöneticiler, öğretmenler, veliler, hepimizin ortak bir amacı var. Çocuklarımızı iyi yetiştirip onları hayata en donanımlı şekilde hazırlamak istiyoruz. Öncelikle onların iyi bir insan olmalarını istiyoruz. Daha sonra da onların ilgi ve yetenekleri istikametinde hayata hazırlanma sürecinde günün ihtiyaçlarının gerektirdiği donanıma sahip olmalarını istiyoruz. Ortak bir amaca sahibiz. Biz velilerimizle, öğretmenlerimizle, okul arasındaki iş birliği, iletişim ne kadar güçlü olursa bu hedefe ulaşma açısından da o kadar doğru yolda oluruz. Velilerimize şunu öneriyorum; kesinlikle okulla, yöneticilerle, öğretmenlerle işbirliği içerisinde olsunlar. Bu iletişimi ne kadar güçlü sağlarsak o derecede başarıya ulaşırız diye düşünüyorum" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.