Tarih: 12.07.2024 14:14

Kayseri’de bu mantıyı yemediğinize eminiz! İştah kabartan o tarif

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri’nin en meşhur yemeği olan mantının bu versiyonunu daha önce yediniz mi? Et yemeyenlere bir müjdemiz var. Bu iştah kabartan tarif damaklarınıza şen, midenize tat getirecek. 

Ticaret ve sanayi şehri olan Kayseri’nin meşhur yemeklerini daha önce duymuşsunuzdur. Pastırma, sucuk, mantı, yağ bezesi, omaç çorbası… Peki mantının farklı versiyonunu hiç denediniz mi? 

‘Piravu’ mantısı leziz bir peynirli mantı. Bu mantı Kıbrıs yöresine ait bir mantı ancak zamanla Kayseri’de çok tüketilmiş ve buranın yöresel yemeği haline gelmiş. İştah kabartan Piravu mantısını misafirlerinize ve ailenize gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. 

İşte o iştah kabartan Piravu mantısı tarifi…

Malzemeler

(Hamur için)

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

(İç malzeme)

100 gram beyaz peynir

1 adet küp doğranmış soğan

2 adet küp doğranmış sivri biber

1 tatlı kaşığı pul biber

Sos için

1 adet rendelenmiş domates

3 yemek kaşığı tereyağı

Çeyrek su bardağı su

1 yemek kaşığı pul biber

Piravu Mantısı Nasıl Yapılır?

Geniş bir kâsede unu ve tuzu karıştırın, üzerine yumurta ve su ekleyerek 5 dakika yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bez ile örterek 15 dakika dolapta dinlendirin.

Bir sos tavasında tereyağını kızdırın, pul biberi ve domatesi ekleyerek koyu bir kıvam elde edilene kadar pişirin.

Suyu ekleyerek 5 dakika daha pişirin.

İç harcını hazırlamak için: Bir başka kâsede peyniri ezerek diğer iç malzemeler ile karıştırın.

Oklava ile kalın bir hamur açın.

Açılan hamuru çay bardağı ile kesin.

Her dairenin içine bir tatlı kaşığı iç malzeme koyarak pile birleştirir gibi kapatın.

Haşlanmış suda 8 dakika pişirin. 

Üzerine, isteğe göre, sarımsaklı yoğurt ve hazırladığınız sosu dökerek servis edin.

Afiyet olsun!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —