-
A-
-
A+
Kayseri’de icra dosyaları kapsamında satışa çıkarılan taşınmazlar yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından yayımlanan ilana göre farklı büyüklüklerdeki tarla vasfındaki araziler için elektronik ortamda açık artırma gerçekleştirilecek.
Satış listesinde yer alan taşınmazların toplam değerinin milyonlarca lirayı bulduğu belirtilirken, belirlenen muhammen bedeller de dikkat çekti. İlana göre satışa çıkarılan ilk taşınmazın yüzölçümü 20 bin metrekare olarak açıklandı. Bu parsel için belirlenen muhammen bedel ise 1 milyon 300 bin TL oldu.
Satış listesinde yer alan bir diğer parselin büyüklüğü 9 bin 623 metrekare olarak açıklanırken, bu taşınmaz için belirlenen değer 1 milyon 924 bin 770 TL olarak duyuruldu. Listede yer alan üçüncü taşınmazın büyüklüğü 6 bin 645 metrekare olurken, bu arazi için 1 milyon 462 bin 49 TL değer biçildi.
Satıştaki en yüksek bedelli taşınmaz ise 16 bin 743 metrekare büyüklüğündeki arazi oldu. Bu parsel için belirlenen muhammen bedel 3 milyon 683 bin 609 TL olarak açıklandı. Satışa çıkarılan arazilerin Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Sindelhöyük Mahallesi’nde bulunduğu öğrenildi. Tarla vasfındaki taşınmazların tamamının 1/1000 ölçekli imar planı sınırları dışında yer aldığı belirtildi.
Taşınmazlar için ilk artırmalar Nisan 2026’da, ikinci artırmalar ise Mayıs 2026’da elektronik satış sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyen vatandaşlar, taşınmazlara ilişkin detaylı bilgilere ve görsellere esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilecek.
Kayseri’de icra yoluyla satışa çıkarılan bu tarlaların özellikle yatırımcılar ve arazi alıcıları tarafından yakından takip edilmesi bekleniyor.


