Yaşam
22 Haziran 2017 - 17:43
Güncelleme: 22 Haziran 2017 - 17:43

Kayserili Hayırseverler

Cerablus Ve El Bablı Çocuklara Bayramlık Gönderdi ?

Kayserili Hayırseverler
Haberi Sesli Oku

İl Müftülüğü´nün öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası kapsamında tedarik edilen kıyafet, oyuncak, gıda ve muhtelif ihtiyaç maddelerinden oluşan ihtiyaç malzemelerinin konulduğu dört tır Talas Nimet Soysaraç Camii önünde düzenlenen törenin ardından Suriye´nin CERABLUS VE EL BAB bölgesinde bulunan dindaşlara ulaştırmak üzere yola çıkarıldı?
Talas Nimet Soysaraç Camii önünde gerçekleştirilen uğurlama programına, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Diyanet-Sen Kayseri Şubesi Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, TDV Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aydın, İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Başkanı Oğuz Memiş, müftülük personeli ve vatandaşlar iştirak ettiler?
Açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Suriye´nin Osmanlı zamanda çok önemli kalelerden biri olduğunu, şu an tüm şer güçlerin hem Türkiye´nin hem de diğer halkı Müslüman olan toprakların sıkıntıya girmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ve buna karşılık bizlerin dimdik ayakta durmamız gerektiğini ifade etti.
Daha sonra kürsüdeki yerini alan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ise ?Suriye´deki çocukların şu an oynayacak topları, giyinecek ayakkabıları, sığınacak bir anne kucakları yok. Çoğu yetim ve komşularının evlerinde kalıyorlar? diyerek başladı ve şöyle sürdürdü? ?TIR´larımızın birinde, sadece bu çocuklar için top, oyuncak arabalar, bebekler, balon vb. şeyler gönderiyoruz. Bunlar kendilerine ulaşınca ne kadar mutlu olacaklardır kim bilir! Onları da kendi evlatlarımız olarak kabul ettiğimizdendir ki bayram öncesi, bu yardımların bir an önce kendilerine ulaşması için acele ettik.Bu 4 TIR ile birlikte, İl Müftülüğü olarak bu Ramazan içerisinde 15 TIR ve geçen yıl Mart ayından bugüne değin de 242 TIR yardım göndermiş bulunuyoruz elhamdülillah. Müftülüğümüzün yaptığı yardımların yanında, diğer kurum ve kuruluşların da yardım çalışmaları oluyor elbette; Yüce Allah hepsinin yardımlarını kabul etsin. Ramazandan hemen sonra 10 TIR olmak üzere her ay 10 TIR un yardımı daha göndereceğiz inşallah. Bütün yardımseverlerimize teşekkür ediyoruz. Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem, yarım hurma dahi olsa yardım yapmamızı, infak etmemizi tavsiye ediyor bizlere. Yüce Mevla hayırlarımızı kabul eylesin. Bizlere yardım yapma alışkanlığı kazandırsın. İnfak bilinci nasip eylesin. Bu noktada hanımlarımızın katkılarının çok büyük oranda olduğunu görüyor ve bu duruma çok seviniyoruz. Sadece Talas´taki iki camimizin inşasına vesile olanların hanımlar olduğunu biliyoruz. Böylesi güzelliklerin çoğalarak devam etmesini ümit ediyoruz.?
İl Müftüsü Güven, konuşmasının sonunda, programın ruhuna uygun bir şekilde temennilerde bulunup dualar etti. Dualar sonrasında yükselen ?Amin´lerle gıda, oyuncak ve muhtelif ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 4 TIR yola koyuldu.

Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ
Anahtar Kelimeler: Kayserili Hayırseverler

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14