Kayseri Valiliği'nin himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Profesyonel Aşçılar Derneğince ortaklaşa gerçekleştirilen ödüllü Yöresel Yemek Yarışması'na, ilimizin bir birinden hünerli 120 hanımı hazırladıkları yöresel yemeklerle iştirak edip birinci olmak için yarışırken, hepsi bir birinden lezzetli yemekleri tadarak birinciyi seçmeye çalışan jürü üyelerinin işi hiçte kolay olmadı
Sadece Mantı, pastırma, sucuğu gibi lezzetleriyle meşhur olarak bilinen ilimizin zengin mutfak kültürünü daha geniş kitlelere tanıtılması maksadı ile Kayseri Valiliği'nin himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Profesyonel Aşçılar Derneğince ortaklaşa gerçekleştirilen ödüllü Yöresel Yemek Yarışması' gerçekleştirildi
İlimizin hünerli hanımlarının yoğun ilgi gösterdiği yarışmada, unutulmaya yüz tutmuş, artık sofralarda eskisi gibi yer almayan yemekler, "Ana yemekler", Börek ve hamur işleri" ile "Tatlılar" olmak üzere üç kategoride yarıştı.
Aralarında Kay-Grup Haber Koordinatörü Ceyhun Üsten'in de yer aldığı jüri üyelerinin beğenisine sunulan pırtımpırt, bal peteği şeklindeki tepsi mantısı, pehli, hakırdaklı lahana sarması, efsanevi lezzet nevzine gibi geleneksel yemekler stantlarda göz doldurdu
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, değerlendirme öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, birkaç yıldır düzenlenen yöresel yemek yarışmalarını geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını vurgulayarak amaçlarının yöresel yemekleri yaşatmak olduğunun altını çizerek yarışmanın üç kategoride yapıldığını, her dalı alanında uzman olan kişilerin değerlendireceğini belirtti.
Yarışmanın sonunda dereceye giren hünerli ellere ödülleri organizasyon komitesi tarafından takdim edilirken, hünerli eller şimdiden gelecek yıl hangi yemekle katılacağının planlarını yapmaya başlamışlardı bile .